15 milyar dolarlık satış baskısı Bitcoin yatırımcılarını çarpabilir

Mt. Gox ve ABD hükümetinin yaklaşık 15 milyar dolar değerinde ek satış baskısı tehdidiyle Bitcoin'in düşüşü Eylül ayına kadar sürebilir.

Bitcoin'in durgun ivmesi, Mt. Gox ve Birleşik Devletler hükümetinin yaklaşık 15 milyar dolar değerinde ek satış baskısı getirmesiyle Eylül ayına da taşınabilir. 14,8 milyar doların üzerinde Bitcoin yakında piyasaya akın edebilir ve fiyat üzerinde daha fazla aşağı yönlü baskı oluşturabilir.

ABD hükümeti 12,1 milyar dolar değerinde 203.000'den fazla Bitcoin'e sahipken, feshedilmiş kripto borsası Mt. Gox 2,7 milyar doların üzerinde 46.000 Bitcoin daha dağıtmaya hazırlanıyor.

Kripto analiz sağlayıcısı Kaiko'nun 29 Ağustos tarihli bir raporuna göre, Mt. Gox 2,7 milyar doları 2024 yılı sonundan önce Kraken'de dağıtacak, ancak geri ödemelerin önemli bir piyasa etkisine neden olması pek olası değil:

“Kraken, BTC ETF akışlarını ABD piyasasının kapanışında sadece küçük bir kayma artışıyla idare etti. Likidite profili, Mt. Gox geri ödemelerinden kaynaklanan herhangi bir ek satış baskısının, daha geniş piyasayı etkileyebilecek yapısal sorunlara neden olma ihtimalinin düşük olduğunu gösteriyor.”

Mt. Gox alacaklıları son 10 yıldır 9,4 milyar dolar değerinde Bitcoin'i almayı bekliyordu ve o zamandan bu yana Bitcoin'in değeri %8.500'ün üzerinde arttı, bu da çok sayıda yatırımcının muhtemelen satış yapmak isteyeceği anlamına geliyor.

Bitcoin'in önemli ölçüde değer kazanmasına rağmen, Mt. Gox alacaklıları satış yapmadı.

Mt. Gox alacaklıları Temmuz ayı sonunda yaklaşık 4 milyar dolar değerinde BTC aldı ve bu da kullanıcılara borçlu olunan ödemelerin %41,5'ini oluşturuyor.

Ancak, 29 Temmuz tarihli bir Glassnode raporuna göre, Mt. Gox alacaklılarının çoğu satış yapmamayı tercih etti.

“Alacaklılar BTC almayı tercih etti. Bu nedenle, bu dağıtılmış madeni paraların yalnızca bir alt kümesinin piyasaya gerçekten satılması nispeten muhtemel. Özellikle, merkezi borsalardaki spot alım ve satım işlem hacmi arasındaki net farkı ölçen bir metrik olan spot kümülatif hacim deltası (CVD), Mt. Gox BTC dağıtımından sonra Karken'de önemli bir artış görmedi."