30 haftadır yatay seyreden Bitcoin yüzde 75 çakılabilir

Uzun bir süredir yatay seyreden Bitcoin ile ilgili yeni bir modelleme paylaşan analist Peter Brandt, Bitcoin'in yüzde 75 oranında çakılabilme ihtimalini hatırlatarak korkuttu.

Ticaret camiasında tanınmış bir emektar olan Peter Brandt, kısa bir süre önce Bitcoin fiyat yörüngesine ilişkin endişe verici bir bakış açısını paylaştı. Brandt'ın uyarısı, son aylarda tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru herhangi bir kararlı hareket üretemeyen lider kripto tarafından nispeten durgun bir performansın ortasında geliyor. Brand, Bitcoin için %75'lik bir düşüşe işaret edebilecek tarihsel bir modele dikkat çekti.

Peter Brandt yazısında, Bitcoin'in son tüm zamanların en yüksek seviyesinden (ATH) bu yana 30 haftadır yatay hareket ettiğine dikkat çekti.

Tarihsel modellere atıfta bulunan Brandt, Bitcoin'in bu süre zarfında yeni bir ATH yapamadığında, tipik olarak %75'in üzerinde bir düşüş yaşadığını açıkladı.

Brandt, Bitcoin'in yakında patlama yapmasının önemini vurguladı ve yapmazsa önemli bir düşüşün takip edebileceğini öne sürdü. Ayrıca, yukarı yönlü ivme göstermeyen piyasaların genellikle bunu yapmakta zorlandığından bahsetti.