ABD borsaları faiz endişesi ve seçim riskleriyle dalgalı seyirde

Dolar ABD getirileriyle düşerken, hisse senetleri faizler ve seçim riskleri nedeniyle karışık seyrediyor.

Dolar, Hazine fiyatlarındaki düşüşün alıcıları çekmesinin ardından ABD getirilerinin yaklaşık üç ayın en yüksek seviyelerinden gerilemesini takip ederek, büyük rakipleri karşısında bir ayın en büyük düşüşünün ardından Cuma günü savunmadaydı.

Asya hisse senetleri karışık seyrederken, bazı piyasalar Wall Street'in gece boyunca elde ettiği kazançları takip etti, Japonya'nın Nikkei borsası ise yenin dolar karşısında üç haftanın en düşük seviyesinden güçlü bir şekilde toparlanmasının ardından zorlandı.

Hong Kong Hang Seng yükselirken, anakara mavi çipleri yatay seyretti. Bununla birlikte, Fed'in faiz indirimlerine çok sabırlı bir yaklaşımın sinyalini veren güçlü ABD ekonomik verilerinin etkisiyle, dolar üst üste dördüncü haftalık yükselişe ve 10 yıllık Hazine getirisi altıncı yükselişe hazırlandı. Yükselen tahvil getirileri hisse senedi yatırımcılarını korkuttu ve MSCI dünya hisse senedi endeksi bu hafta %1,2'lik bir düşüş gördü.

Ham petrol, Orta Doğu'daki çatışmalardan kaynaklanan üretim risklerinin arttığı bir ortamda haftalık bir yükselişe hazırlanıyor. Güvenli liman altın üçüncü kazanç haftasına doğru ilerliyor. Nikkei endeksi %1 düşerken, Hang Seng %0,5 değer kazandı.

Anakara mavi çipleri yatay seyretti. Tayvan'ın gösterge endeksi %0,5 yükseldi. Japonya'da Pazar günü yapılacak seçimlerde iktidar koalisyonu parlamentodaki çoğunluğunu kaybedebilir ve potansiyel siyasi istikrarsızlık borsaya yeni bir yük getirebilir.

ABD başkanlık seçimleri 5 Kasım'da yapılacak ve iki gün sonra Fed politika kararı açıklanacak. Alphabet, Amazon, Apple, Meta ve Microsoft gibi dev teknoloji şirketlerinin de kazanç raporları açıklanacak.