ABD enflasyonu 5. ay da düştü, Bitcoin fiyat görünümüne pozitif yansıdı

ABD'de tüketici enflasyonunun 5. ay da gerilemesi Bitcoin'in fiyat görünümü için oldukça olumlu. Peki enflasyon ile Bitcoin arasında nasıl bir bağlantı var?

ABD'de Ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksinde düşüş yaşandı. Zincir üstü analiz firması Lookonchain'e göre, TÜFE'deki düşüş yıllık bazda %2,5'e varan bir sıçrama göstererek, kripto piyasası için önemli bir trend olan enflasyon düşüşünde üst üste 5. ayı işaret ediyor.

TÜFE neden önemli?

TÜFE, enflasyonu ölçen başlıca gösterge olarak önemli. Bu bağlamda, zaman içinde bir grup hizmet ve maldaki fiyat değişikliklerini takip eder. Enflasyonun yüksek olduğu zamanlarda, satın alma gücünü düşürerek hem geleneksel piyasaları hem de Bitcoin gibi kripto varlıklarını etkiler.

Öte yandan, şu anda olduğu gibi enflasyon oranlarının düşmesi, ekonomik istikrarın arttığına işaret edebilir. Bu da genel yatırım ortamını olumlu yönde etkileyebilir. Kripto sektöründe Bitcoin, genel makroekonomik göstergelerle esnek bir korelasyon gösteriyor. TÜFE gibi enflasyon verilerini dikkate alır.

Lookonchain'in Bitcoin fiyatı ve TÜFE trendlerini ilişkilendirmek için sağladığı veriler güçlü bir ilişkiyi vurguluyor. Veriler doğrultusunda, enflasyon değişiklikleri Bitcoin'in fiyat hareketlerini etkileyebilior. Bu bağlamda, daha düşük enflasyon genellikle daha yüksek $BTC fiyatlarına karşılık geliyor.

Lookonchain verilerinin de gösterdiği gibi, enflasyon düştüğünde Bitcoin'in fiyatı da yükseliyor. Yatırımcı davranışı bu korelasyonu en iyi şekilde açıklayabilir. Yüksek enflasyon döneminde yatırımcılar kripto varlıklar gibi daha riskli varlıklardan çıkabilir. Bu nedenle, hazine bonoları ya da altın gibi geleneksel enflasyon korumalarını tercih edebilirler. Bununla birlikte, enflasyon düştükçe piyasa üyeleri Bitcoin gibi daha riskli varlıklara rahatça dönebilir.