ABD halkı elektrikli aracı sevmedi, benzinli araçtan vazgeçemiyor

Yapılan bir araştırmaya göre Amerikalılar hala hibrit veya elektrikli araçlar yerine benzinli/dizel araçları tercih ediyor.

KPMG tarafından Perşembe günü yapılan bir araştırmaya göre, Amerikalılar aynı fiyat ve özelliklere sahip olsalar bile hibrit ya da elektrikli araç yerine hala standart benzinli/dizel araç satın almayı tercih ediyor.

Ankete katılanların sadece beşte biri, gazla çalışan bir araç ya da hibrid araç yerine bir elektrikli araç satın alacaklarını söyledi.

Bu tercih Ford, General Motors ve Mercedes gibi küresel otomobil üreticilerinin elektrikli araç planlarını yeniden düşünmelerine neden olan elektrikli araç talebindeki küresel yavaşlamanın ortasında geldi.

Çalışma, ABD'li tüketiciler ve otomobil endüstrisi yöneticileri arasında yolculuklar sırasında elektrikli araç şarj sürelerine ilişkin beklentiler arasında bir uçurum olduğunu gösteriyor.

Araştırmaya göre, ABD'li tüketicilerin %60'ı 20 dakika veya daha kısa sürede şarj olmak isterken, otomobil yöneticilerine göre daha uzun süre beklemek isteyenlerin oranı %41.

Çalışma ayrıca, güvenlik, Wifi ve şarj bulucuya kıyasla daha az sayıda tüketicinin kendi kendine sürüş özellikleri ve eğlence için ödeme yapma olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

KPMG'nin son araştırması, ekonomi ve değişen tüketici tercihleri hakkında ülke çapında 1.100 ABD'li yetişkinle yapılan daha geniş bir sektörler arası KPMG araştırmasının bir parçası olarak otomobil içgörülerini yansıtıyor.