ABD'de TÜFE verileri açıklandı piyasalar sallanıyor

ABD'de haftanın beklenen verisi, "TÜFE" açıklandı. Beklentilerle uyumlu sayılabilecek veriler, altın fiyatlarını aşağı çekiyor. 

ABD'de haftanın beklenen verisi, "TÜFE" açıklandı. Beklentilerle uyumlu sayılabilecek veriler, altın fiyatlarını ve vadeli piyasalarda ABD endekslerini aşağı çekiyor. 

ABD enflasyonuyla ilgili yakından takip edilen TÜFE verisi, Çalışma İstatistikleri Bürosu'nun Çarşamba sabahı yayınladığı son verilere göre, Ağustos ayında tüketici fiyat artışının yıllık bazda daha düşük seyrettiğini gösterdi.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Ağustos ayında önceki yıla göre %2,5 arttı ve bu, Temmuz ayındaki %2,9'luk yıllık fiyat artışına kıyasla bir yavaşlama gösterdi. Yıllık artış da ekonomist beklentileriyle uyumluydu.

Endeks, Temmuz ayındaki aylık artışla eşleşerek ve ekonomist beklentileriyle uyumlu olarak bir önceki aya göre %0,2 arttı.

Gıda ve benzinin değişken maliyetlerini hariç tutan "çekirdek" bazda, Ağustos ayındaki fiyatlar bir önceki aya göre %0,3 ve geçen yıla göre %3,2 arttı. Çekirdek fiyatlar Temmuz ayında bir önceki aya göre %0,2 ve yıllık bazda %3,2 artmıştı.