ABD’nin Enflasyon Verileri Neyi Tetikleyecek? Kripto Yatırımcıları Bu Coinlere Yöneliyor

Enflasyonun beklentilerin üzerinde açıklanması sonrasında kripto para yatırımcıları Pepe Unchained token satın almak da dahil olmak üzere bir takım coinlere yöneldi

ABD enflasyonunun en önemli göstergelerinden biri olan TÜFE verileri açıklandı. Verilerin açıklanmasından sonra gözler Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara yöneldi. ABD enflasyon verileri kripto piyasasını nasıl etkileyecek?

Açıklanan enflasyon verileri eylül ayı beklentilerinin üstünde gerçekleşti. Tüketici Fiyat Endeksi, eylülde yıllık bazda  yüzde 2,4 artış kaydetti. Bu dönemde yıllık enflasyonun yüzde 2,3 olacağı tahmin ediliyordu. Çekirdek enflasyon ise yüzde 3,2’lik beklentiyi aşarak yüzde 3,3 olarak gerçekleşti.

Hem TÜFE hem de çekirdek enflasyonun beklentilerin üzerinde açıklanması sonrasında kripto para yatırımcıları Pepe Unchained token satın almak da dahil olmak üzere bir takım coinlere yöneldi. Verilerin pandemi sonrasındaki seviyelerin altında ancak ABD Merkez Bankası FED’in yüzde 2,0’lik enflasyon hedefinin üstünde gelmesi, yatırımcıları meraka sevk etti. 

FED’in kasım ayında açıklanacak faiz kararı ile 25 baz puan indirime gitmesi bekleniyor. Verilere tepki veren Bitcoin ise 60 bin doların altına inerek son 24 saatlik zaman diliminde yüzde 3,5 civarında değer kaybediyor. FED’in eylül ayındaki 50 baz puanlık dikkat çekici faiz indirimi sonrasında artan BTC’nin enflasyon verileri ile 60 bin doların altına gerilemesi endişeleri artırıyor.

Bu yazı yazıldığı saat itibarıyla BTC 59 bin dolardan işlem görüyor.

Bazı analistlerin FED’in faiz indirimine gitmeyeceği yönündeki beklentileri ise ortalığı iyice karştırıyor. FED’in faiz indirimi zamanlamasının belirsiz olması, ABD ekonomisine dair net bir fikir vermediğinden bu kararsızlık, kripto piyasasını da etkiliyor. Diğer taraftan 5 Kasım’da gerçekleşecek ABD Başkanlık Seçimi yarışında Donald Trump’ın öne geçmesi, Trump başkan seçilirse BTC yükselir beklentisi yaratıyor. 

Korku, belirsizlik ve endişe içinde olan ancak Trump’ın kazanması halinde ralli bekleyen kripto dünyası, düşük fiyatlardan yatırım yapma şansı sunan projelere yöneliyor. 

Pepe Unchained Token 19 Milyon Dolara Yaklaştı

Ön satışında topladığı 18,5 milyon dolardan fazla yatırım ile borsa listelemelerine doğru emin adımlarla ilerleyen Pepe Unchained token, en çok dikkat çeken ön satış coinleri arasında yer alıyor. 

PEPU sembolüne sahip Pepe Unchained token, popüler meme coin PEPE’nin bir üst versiyonu olarak geliştiriliyor. Ethereum ağının güvenliğini ve şeffaflığını kullanırken Katman-2 teknolojisi sayesinde hantallıktan kurtulan PEPU, yatırımcıların radarına takılmayı başarıyor. Düşük işlem ücretleri, daha fazla işlem hacmi kapasitesi ve PEPE’yi kendi zincirine kavuşturması sebebiyle PEPU coin ralli yapma ihtimalini artırıyor. 

Aşamalı ön satışında 19 milyon dolara koşan PEPU coin, mevcut dilimde 0,00995 dolardan alıcı buluyor. Token sahipleri dilerse tokenlerini stake ederek pasif gelir de elde edebiliyor. 

Crypto All-Stars Token 2,5 Milyon Dolara Koşuyor

MemeVault isimli yenilikçi bir staking protokolü ile dikkat çeken Crypto All-Stars token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar 2,5 milyon dolara koşuyor. Meme coin sektöründe devrim yaratmak isteyen proje, yüksek staking ödülleri ile de dikkat çekiyor. 

Crypto All-Stars token, bileşik staking imkanı sunan MemeVault sayesinde yatırımcıların meme coin stake etmesine olanak tanıyor. DOGE, SHIB, FLOKI ve daha pek çok popüler meme coin varlığını stake eden yatırımcılar, MemeVault sayesinde pasif gelir elde edebiliyor. Yani bu varlıkları pasif bir şekilde ellerinde tutmak yerine kazanca dönüştürüyor.

Projenin native tokeni STARS token ise hem yüksek APY ve staking ödülleri sunuyor hem de meme coin stake edenler için ödülleri artırıcı etki yaratıyor. STARS tokenleri hold eden yatırımcılar staking ödüllerini üç kata kadar artırma şansı yakalıyor. 

STARS token 1 doların oldukça altında fiyatlarla aşamalı ön satış sayesinde erken dönem yatırımcılarla buluşuyor. Mevcut aşamada STARS token almak isteyenler, 0,0014947 dolar ödüyor. Projenin APY’si ise bu yazının yazıldığı saat itibarıyla yüzde 685’te konumlanıyor. 

Flockerz Token 10x Yapar Mı? 

Gerçek bir merkeziyetsiz ekosistem yaratmak için yola çıkan kuş temalı meme coin projesinin native tokeni Flockerz token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar, kısa süre içerisinde 600 bin dolara yaklaşıyor. Aşamalı ön satışın performansı, Flockerz token 10x yapar mı sorularına yol açıyor. 

Projenin odak noktasında kripto topluluğu bulunuyor. FLOCK sembolüne sahip Flockerz token sahipleri Flocktopia isimli merkeziyetsiz bir platformun katılımcısı oluyor. Bu platformun her bir bireyi eşit oy hakkına sahip olarak projenin geleceğini şekillendiriyor. 

Oy Ver ve Kazan gibi yenilikçi bir mekanizma sunan projede yatırımcılar, oy verdikçe kazanç elde ediyor. FLOCK token sahipleri ayrıca oldukça yüksek APY ile tokenlerini kilitleyebiliyor. Staking paneline göre APY mevcut haliyle yüzde 3089 bandında oturuyor. ETH başına ödül ise 684,93 FLOCK token olarak belirleniyor. 

FLOCK token satın almak isteyen yatırımcılar, ön satışın mevcut aşamasında token başına 0,0057469 dolar ödüyor. Oy verdikçe kazandıran ve halkların meme coin’i sloganı ile yola çıkan projede kripto meraklıları, ETH, USDT, BNB ve kart işlemleri aracılığıyla FLOCK tokene yatırım yapabiliyor.