Ahlatcı Yatırım ASELS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Ahlatcı Yatırım ASELSAN (ASELS) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

Ahlatcı Yatırım, ASELS-ASELSAN için hedef fiyatını 87.17 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Aselsan, 2024 yılının 3. çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, 2024 yılının 3. çeyreğinde konsensüs beklentilerinin üzerinde 21,8 milyar TL’lik hasılat açıkladı. Bu rakam bir önceki çeyreğe göre yüzde 4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre ise yüzde 27 oranında hasılat artışına işaret etti. Brüt kâr marjı ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre çeyreksel bazda 712 bps artarken, bir önceki çeyreğe göre 542 bps geriledi. Dönemsel olarak incelendiğinde, şirket hasılatını yüzde 14 oranında artırarak 60,7 milyar TL’lik ciro elde etti.

Şirket, esas faaliyetlerinden elde ettiği kârı çeyreksel bazda bir önceki çeyreğe göre yüzde 13 oranında azaltırken, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre azalış yüzde 17 oranında gerçekleşerek 4,2 milyar TL olarak belirlendi. Yaşanan bu esas faaliyet kârındaki düşüş, bir önceki çeyreğe göre kıyaslandığında brüt kâr marjında yaşanan düşüş önemli bir etki sahibi olurken, bir önceki yılın aynı çeyreğinde kur farkından elde edilmiş net gelirin yüksek baz etkisi sonucunda
gerileme göstermesinde etkili oldu.



Şirket, 2024 yılının 3. çeyreğinde 4,9 milyar TL’lik FAVÖK rakamı açıkladı. Bu rakam, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 22’lik artışa işaret ederken, bir önceki çeyreğe göre yüzde 9 seviyesinde düşüş gösterdi. Çeyreksel bazda düzeltilmiş çeyreklik FAVÖK marjı, bir önceki çeyreğe göre 63 bps azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre paralel bir gerçekleşme göstererek yüzde 23,71 seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK rakamının beklenti üzerinde gerçekleşmesinde ana etken, beklenti üzerinde hasılat, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre artan brüt kâr marjı ve operasyonel giderlerin önceki çeyreklere göre azalış göstermesinden kaynaklandı. Dönemsel olarak incelendiğinde, FAVÖK kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre enflasyon muhasebesi dahilinde yüzde 13 oranında artış göstererek 14,4 milyar TL gerçekleşti.

Şirketin 3. çeyrekte açıklamış olduğu hasılat ve FAVÖK rakamlarının konsensüs beklentilerin üzerinde gerçekleşmesini olumlu buluyoruz. Şirketi 3. çeyrek finansalları sonrasında model portföyümüzde yer vermeyi sürdürürken, “AL” önerisi ile 87,17 TL’lik hedef fiyatımızı koruyoruz.