Allbatross Yatırım ASELS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Allbatross Yatırım ASELSAN (ASELS) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

Allbatross Yatırım, ASELS-ASELSAN için hedef fiyatını 88,20 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu, hisseyi model portföyünde tuttu. Raporda şu satırlara yer verildi:

- Şirket 3.çeyrek sonuçlarında beklentilerin üzerinde 2.343 milyon TL net kâr açıkladı. Konsensus beklentisi 2.046 milyon TL seviyesindeydi. Buna paralel net satış ve FAVÖK rakamları da piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşerek sağlıklı sonuçlara işaret etti.

- Net satışlar piyasa beklentisinin üzerinde 24.997 milyon TL olarak gerçekleşti. Satışların güçlü seyrinde yüksek seyreden bakiye siparişler (12,6 milyar USD) etkili oldu. Yeni siparişlerde yaşanan ivmelenmede yurtiçi ve globalde sektöre olan talebin artması başrol oynadı. Artırılan savunma sanayi bütçeleri gelecek için de talebin güçlü kalabileceğine dair önemli bir sinyal olarak değerlendirilebilir.



- Satış maliyetlerinde büyüme hem çeyreksel hem 9 aylık sonuçlarda satış büyümesinin gerisinde seyretmesiyle brüt kâr marjında iyileşmeler dikkat çekti. Faaliyet giderleri ise tam aksine daha agresif büyüme gösterdi. Burada fuar ve personel giderlerinin etkili olduğu düşünülebilir. Şirket özellikle ihracat kaslarını güçlendirmek adına fuarlara büyük önem gösteriyor.

- Bu sonuçlarla esas faaliyet kârı 2023/9 dönemine göre çeyreksel ve 9 aylıkta sırasıyla 58% ve 26% büyüme sağlarken FAVÖK’te ise 21% ve 13% büyüme sağlandı. Sağlanan büyümeler operasyonel tarafta güçlü seyrin devam ediyor olup 2023/9 döneminde ivme kazanıldığına işaret ediyor.

- Yüksek faizin önemli bir risk oluşturduğu finansman gideri tarafında 2023/09 dönemine göre çeyreksel bazda 138% oranında ciddi bir artış 9 aylıkta ise 29% düşüş yaşandığı izleniyor. Çeyreksel bazda finansman giderlerin en büyük baskı unsuru olduğunu söylemek mümkün.

- Borç/kaynak oranı 40,96% ile makul seyretmeye devam ediyor. Bu sırada net borçlu pozisyonu sürdüren şirkette 2023/9’a kıyasla 102% artışla 29,788 milyon TL ile tarihsel olarak en yüksek borçlu seviyeye ulaşıldığı izleniyor. Net borç/FAVÖK ise 1,68 ile sınırlı olarak negatif tarafta göze çarpıyor.

- Net parasal pozisyon zararı net kâr rakamını baskılamaya devam ediyorken diğer yandan vergi geliri sağlanması durumu kompanse ediyor denebilir. Çeyreksel bazda net parasal pozisyon zararının 52% artış kaydetmesi baskı unsurları arasında yer alırken vergi gideri oluşturan şirkette sağlanan vergi geliri net kârda dengelenme sağlayarak pozitif tarafta kalınmasına yardımcı oldu.

- Bu anlamda vergi kaleminin önemli olduğu, ilgili muafiyet ve avantaj durumunun dikkatle takip edilmesi gerektiğini söylemek mümkün. Şirket 2028 yılsonuna dek kurumlar vergisinden muaf olacak olmasıyla sağlanan avantajda bu süre tamamlanana kadar sapma yaratmayacağı düşünülebilir ve olumlu karşılanabilir.

- Sonuçları pozitif karşılıyoruz. Tarihsel bazda rekor düzeyde seyreden bakiye siparişler gelecek dönemler adına da güçlü finansallara işaret ediyor. En güçlü sonuçların son çeyrekte alındığı da düşünülecek olursa şirketin BİST şirketlerine kıyasla güçlü kalmaya devam ederek güvenilir limanlardan biri olacağını söylemek mümkün olabilir. Ayrıca ülke politikalarında savunma sanayisine verilen öncelik ve OVP metninde bahsi geçen projelerin şirket adına potansiyel yarattığını düşünüyoruz. Bu bağlamda 88,20 TL hedef fiyatla model portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz.