Alnus Yatırım, KMPUR-Kimpur için hedef fiyatını 83.5 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:
KMPUR’un, 2024/03 dönemi finansallarını incelediğimizde;
Şirketin Hasılatı; geçen yılın aynı dönemine göre 382,7 Milyon TL tutarında(yüzde 13,68 oranında) azalış göstermiştir. Satışların Maliyeti’nde de ortaya çıkan 323,8 Milyon TL civarındaki azalış sonrasında; şirketin Brüt Kâr rakamı, geçen yıla göre 58,9 Milyon TL tutarındaki azalmıştır.
Şirketin Faaliyet Giderleri 10,9 Milyon TL civarında artarken, ‘’Net Kur Farkı Giderleri’’ndeki artış öncülüğünde Diğer Net Esas Faaliyet Giderleri kaleminde de 79,8 Milyon TL tutarında artış görülmüştür. Faaliyet Giderleri’ndeki bu artışlara karşın; şirketin Esas Faaliyet Kârı 10,1 Milyon TL tutarında artmıştır. FAVÖK rakamı ise 62,6 Milyon TL civarında azalış göstermiştir.
Şirketin Yatırım Faaliyet Gelirleri; 255,9 Milyon TL’lik artışla Dönem Net Kârı’nı desteklerken, buna karşın Finansman Giderleri ise; ‘’Banka Kredi Faizleri’’ öncülüğünde 249,5 Milyon TL civarında artarak, bu katkıyı büyük oranda nötrlemiştir. Cari dönem finansallarına 252 Bin TL’lik oldukça sınırlı Ertelenmiş Vergi Geliri kaydeden şirket, ‘TMS 29 Enflasyon Muhasebesi’nden kaynaklı olarak yansıyan 127,9 Milyon TL’lik Parasal Kayıp tutarı sonrasında; 103,7 Milyon TL civarında Dönem Net Kârı elde etmiştir.
Şirketin Hasılatı’ndaki 382,7 Milyon TL’lik azalışta; ‘’Yurt İçi Satışlar’’ın 227,6 Milyon TL ve ‘’Yurt Dışı Satışlar’’ın 140,8 Milyon TL tutarlarında azalması etkili olmuştur. Satışların Maliyeti’ndeki 323,8 Milyon TL’lik azalışta ise; ‘’İlk Madde ve Malzeme Giderleri’’ndeki 331,6 Milyon TL’lik azalış doğrudan etkisini göstermiştir.
Şirketin Rijit(Sert Köpük) segmenti satışları; 17,1 Bin Ton düzeyinde gerçekleşmiş, bu miktarın 11,8 Bin Tonu yurt içine satılmıştır. Ayakkabı ve terlik sektörü için 10,1 Bin Ton düzeyinde Poliüretan satışı yapılırken, bu rakamın yurt içi bacağı 6,8 Bin Ton olmuştur. Flexible(Esnek Köpük) segmentindeki toplam satış 2 Bin Ton düzeyinde olurken, bu segmentin yurt içi satışları ise 1,4 Bin Ton civarında olmuştur. Polyester, case, hammadde ve diğer ürün gruplarındaki satışlar da dahil edildiğinde; 2024 yılının ilk çeyreğinde şirketin toplam satışı 33,9 Bin Ton olarak gerçekleştirmiştir. Bu satışların yaklaşık yüzde 31,5’i ihracat ve ihraç kayıtlı satışlardan oluşmuştur.
Yurtiçinde Düzce ve Gebze üretim tesislerinde kapasite artıran ve yurtdışında da Birleşik Krallık ile ABD’de yeni şirketler kuran Şirketin, daha önce duyurduğu 2024 yılına ilişkin hedefleri ise şu şekildedir; global oyuncularla aynı ligde yer almayı hedefleyen şirket, Avrupa’da tüm ürün gruplarında büyümeyi öngörmekte. 2024 yılı için yüzde 10 oranındaki tonaj büyüme hedefi belirleyen şirket, ihracatta minimum yüzde 30 büyümeyi hedeflemekte ve
ihracatın toplam satışlara oranının da yüzde 30’dan büyük olmasını öngörmekte. ‘’Flex’’, ‘’Polyester’’ ve ‘’Rijit’’ iş gruplarında büyüme bekleyen şirket, iç pazarda; Rijit-Deprem Konteynerleri etkisinin de ayrışmasını(konteynerlarda da yoğun bir şekilde kullanılan şirketin Rijit ürünü, deprem felaketi sonrasında ortaya çıkan yoğun konteyner talebinden pozitif yönde etkilenmişti) öngörmekte.
Açıklanan finansallar ve beklentiler doğrultusunda, değerleme modelimizde oluşturduğumuz geleceğe dönük projeksiyonlarımız kapsamında; şirket hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımızı 83,50 TL seviyesinde sabit bırakıyoruz ve ‘’AL’’ olan tavsiyemizi de koruyoruz.