Altın fiyatları dar aralıkta sıkıştı

Yatırımcılar, ABD enflasyon okumasını dört gözle beklerken, altın dar bir fiyat aralığında işlem görüyor.

Altın dar bir fiyat aralığında işlem görüyor. Spot altın %0,2 artışla ons başına 2.370,37 dolara yükseldi. Şu sıralarda yüzde 0,18 artışla 238,21 dolarda.

Ons altın için bugün destek seviyesi 2358 dolar. Buranın aşağı kırılması halinde 2352 ve 2332 dolara doğru geri çekilmeler olabilir. Bugün için direnzç noktamarı ise 2377 ve 2393 dolarda.

Fed Başkanı Jerome Powell, Senato Bankacılık Komitesi'ne verdiği ifadede enflasyonun son aylarda iyileştiğini ve daha gevşek para politikası için "daha iyi verilerin durumu güçlendireceğini" söyledi. Powell günün ilerleyen saatlerinde Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde de bir konuşma yapacak.

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, "ABD verilerinin son dönemde zayıflamasıyla birlikte, Eylül ayında faiz indirimine gidileceği yönünde bir hava oluştu, ancak Fed Başkanı'nın hala daha iyi veriler görmek istemesiyle birlikte, politika yapıcıların faiz indirimlerine kapıyı açması için daha fazla güven sağlamak amacıyla enflasyonda daha fazla ilerleme kaydedilmesi gerekecek" dedi.

CME Group'un FedWatch aracına göre, traderlar şu anda Eylül ayında faiz indirimi olasılığını %73 olarak görüyor. Getirisi olmayan külçenin cazibesi, faiz oranları düştüğünde parlama eğiliminde.

Perşembe günü açıklanacak olan Haziran ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerinin manşet fiyatların aylık %0,1, çekirdek fiyatların ise %0,2 arttığını göstermesi bekleniyor. Bu durumda yıllık artışlar sırasıyla %3,1 ve %3,4 olacak.

Yeap, "Fiyat baskılarındaki herhangi bir sürpriz canlanma Fed'in enflasyonla mücadelesini zora sokabilir ve bu da politika gevşeme sürecinin ertelenmesi çağrılarını artırabilir. Bu da altın üzerinde baskı yaratabilir ve fiyatların 2.300$ destek seviyesine doğru gerilediğini görebiliriz," dedi.