Altın fiyatları son 2 haftanın zirvesine yakın seyrediyor

Ons altın fiyatlarında hareketlilik yaşanıyor. Fed'in faiz indirimine daha ılımlı yaklaşması ile birlikte ons altın fiyatları 2 haftanın zirvesine yakın, yatay seyir izliyor.

Ons altın fiyatları beklenenden daha düşük gelen ABD ekonomik verilerinin Fed'in Eylül ayında faiz oranlarını düşürebileceği umutlarını artırmasının ardından bir önceki seansta ulaştığı iki haftanın en yüksek seviyesine yakın seyrini sürdürüyor.

Ons altın bir önceki seansta 21 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştıktan sonra bu saban 2.350-2.362 dolar aralığında işlem görüyor.

City Index kıdemli analisti Matt Simpson, "Beklenenden daha yumuşak bir ISM hizmet raporu, Fed güvercinlerinin NFP öncesinde beklediği hediyeydi. NFP'nin başka yerlerde gördüğümüz ekonomik çatlakları teyit etmesi halinde 2.400 dolara doğru bir hareket söz konusu olabilir. ABD dolar endeksinin yakın zamanda 106 seviyesini tekrar göreceğinden şüpheliyim, bu nedenle yatırımcıların dolarda sıçrama yapmasını ve altındaki düşüşleri satın almasını bekliyoruz" dedi.

Analistler ons altın için bugün ilk destek olarak 2346 doları işaret ediyorlar. Buranın kırılması halinde 2329 dolar hedeflenebilir. 

Yukarı hareketlerde ilk direnz 2363 dolar ve buranın geçilmesi halinde 2390 yeni hedef olacak.