Spot altın, %0,3 artışla ons başına 2.021,80 dolar oldu. ABD vadeli altın kontratları %0,2 artışla 2.028,20$'a yükseldi.
Dolar endeksi %0,1 düşerek külçeyi denizaşırı alıcılar için daha cazip hale getirdi.
ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verileri Çarşamba günü açıklanacak.
KCM Trade'in baş piyasa analisti Tim Waterer, enflasyonun düşük seyrettiğine dair herhangi bir işaretin Fed'den daha düşük faiz oranı beklentileri nedeniyle doları engelleyeceğini ve bunun da altının yükseliş eğilimine girmesine neden olabileceğini söyledi.
Yatırımcılar ayrıca ABD bankacılık sektörü ve ABD borç tavanı ile ilgili gelişmeleri de takip ediyor.
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Pazar günü yaptığı açıklamada, Kongre'nin borç tavanı konusunda harekete geçmemesinin "anayasal bir krizi" tetikleyebileceği konusunda sert bir uyarıda bulundu.
Waterer, ABD ekonomisinde daha fazla zayıflık belirtisi görülmesi halinde altının "başlıca faydalanıcılar" arasında yer alacağını ve fiyatların en kısa sürede 2.100 dolara çıkabileceğini söyledi.
Ekonomik belirsizlik ve düşük faizler, sıfır getirili külçelere olan talebi artırıyor.
Marex metal analisti Edward Meir bir notunda şu sözleri kaydetti: "Mayıs ayına girerken değerli metaller konusunda yapıcıyız... (Mayıs ayında) altın için ons başına 1.954$-2.080$ aralığında bir işlem aralığı öngörüyoruz"
Çin'in elinde Mart sonunda 66,50 milyon ons olan fiziki altın miktarı Nisan sonunda 66,76 milyon ince troy onsa yükseldi.
Spot gümüş %0,2 artışla ons başına 25,70$ oldu.
Platin %0,2 artışla 1.061,36$ ve paladyum %1,3 değer kazanarak 1.510,55$ oldu.
ANZ bir notunda "Platin, temellerin iyileşmesiyle yatırımcıların ilgisini yeniden kazanıyor" diye yazdı ve şu noktaya dikkat çekti:
"Güney Afrika madenciliğindeki zorluklar bu yıl arzın toparlanmasına engel olurken, talep altından destek alıyor ve paladyumdan uzaklaşıyor."