Altınyağ Madencilik (ALMAD) faaliyet alanlarını değiştiriyor 

Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALMAD) bazı alanlardaki faaliyetlerini sonlandırarak, yeni alanlara yönelecek.

Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. faaliyet gösterdiği alanlarda yapmayı planladığı değişiklikler doğrultusunda esas sözleşme tadiline gidiyor. Şirket KAP'ta yaptığı duyuruda, Faaliyet konusu içinde yer alan Bitkisel Sıvı Yağ Üretim ve Satışı ile ilgili faaliyetlerinin tamamen sona erdirileceği ifade edildi. 

Şirket bunun yerine, Madencilik faaliyetlerinin yanı sıra Enerji Sektöründeki faaliyetlerinin kapsamının genişletilerek, Enerji sektöründe; Yenilenebilir Enerji ve Enerji Depolama yatırımları ayrıca Yüksek Teknoloji yatırımları, Savunma Sanayi yatırımları ve Lojistik sektörü faaliyetlerini şirketin faaliyet konusuna ekleyecek. 

Altınyağ Madencilik, bu amaçla şirket esas sözleşmesinin "Şirket'in Unvanı" başlıklı 2.maddesi ve "Şirket'in Amaç ve Konusu" başlıklı 3.maddesinin tadil edilmesi amacıyla ekte yer alan tadil tasarısına göre esas sözleşmesinde gerekli değişikliklerin yapılabilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu. 

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi;

"Şirketimizin Esas Faaliyet konusu içinde yer alan Bitkisel Sıvı Yağ Üretim ve Satışı ile ilgili faaliyetlerinin tamamen sona erdirilmesi, Madencilik faaliyetlerinin yanı sıra Enerji Sektöründeki faaliyetlerinin kapsamının genişletilerek, Enerji sektöründe; Yenilenebilir Enerji ve Enerji Depolama yatırımları ayrıca Yüksek Teknoloji yatırımları, Savunma Sanayi yatırımları ve Lojistik sektörü faaliyetlerinin de şirketimiz faaliyet konusuna eklenmesi amacıyla şirket esas sözleşmesinin "Şirket'in Unvanı" başlıklı 2.maddesi ve "Şirket'in Amaç ve Konusu" başlıklı 3.maddesinin tadil edilmesi amacıyla ekte yer alan tadil tasarısına göre esas sözleşmesinde gerekli değişikliklerin yapılabilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine arz ederiz."