Amazon FTC davasının kısmen reddini kazandı

Amazon, ABD Federal Ticaret Komisyonu davasının kısmen reddini kazandı.

Amazon.com, Seattle'daki bir federal mahkeme tarafından verilen kararın ayrıntıları hemen belli olmasa da, kendisini yasadışı tekelleri sürdürmekle suçlayan bir ABD Federal Ticaret Komisyonu davasının kısmen reddini kazandı.

FTC, çevrimiçi perakendeciyi çevrimiçi süper mağazalar ve pazar yerleri arasında hakimiyetini sürdürmek için rekabete aykırı taktikler kullanmakla suçladı.

Amazon Aralık ayında ABD Bölge Yargıcı John Chun'dan, FTC'nin tüketicilere zarar verdiğine dair hiçbir kanıt sunmadığını söyleyerek davayı reddetmesini istemişti.

Geçtiğimiz yıl FTC, çevrimiçi süper mağazasında 1 milyar ürün bulunan Amazon.com'un, ABD'li hanelerin ödediği fiyatları 1 milyar dolardan fazla artıran bir algoritma kullandığını iddia etti.

Amazon, mahkeme belgelerinde 2019 yılında programı kullanmayı bıraktığını söyledi. Chun, Amazon'un talebini kısmen kabul ederek mühürlü bir karar verdi. Mahkeme kayıtları, FTC'nin hakimin kalıcı olarak reddetmediği iddiaları takip etmeye devam etmesine izin verileceğini gösterdi.