Anadolubank, 415 milyon TL kâr elde etti

Butik bankacılık anlayışı müşterilerinin vazgeçilmez finans ortağı olma hedefiyle çalışan Anadolubank, 2020 yıl sonu bilgilerine göre kârlılığı en yüksek banka oldu.

 Anadolubank, büyüme grafiğini devam  ettiriyor. 2020 yıl sonu bilançolarına göre, aktif kârlılıkta yükselişe geçen  ve ilk sırayı alan Anadolubank, 31 Aralık 2020 itibariyle 415 milyon TL kâr elde etti. Bankanın aktif büyüklüğü 25 milyar TL olurken, aktif  kârlılığı da yüzde 1,6 olarak gerçekleşti.

Yıl sonu sonuçları değerlendiren Anadolubank Genel Müdürü Namık Ülke, konuyla ilgili ilgili dedi: “2020  yılını birçok alana yatırım yapmak ve iç organizasyonumuzu  güçlendirerek geçirdik. Bunun sonucu olarak da başarılı bir geride  bıraktık. "
Yıl sonu finansal sonuçlarından memnun olan ifade eden Namık Ülke,  “Anadolubank olarak Kurumsal / Ticari Bankacılık ve KOBİ işkollarını  ayırarak segment odaklanma sağladık. Özel Bankacılık ve Altın
Bankacılığı Bölümlerimizi hayata geçirmemizin yanı sıra çok önem  verdiğimiz Dijital Bankacılık Yatırımlarımızın da sonuçlarını  alıyoruz. Mobil uyumlu internet şubemizi kullanıcı dostu bir yapıya  geçirirken web sitemizi güncelleyerek dijital kanalımız müşteri  kazanımı başlattık. Şubelerimiz bizim hala en önemli müşteri temas  noktamız. 2020'de Diyarbakır, Turgutreis, Yalıkavak ve Kuruçeşme  şubelerimizi faaliyete geçirerek daha fazla müşterimize ulaştık. 2021  yılında kredilerde büyüme stratejimiz devam edecek. Bu doğrultuda pek  çok yeni sürüm ve alt yapı geliştirmesini devreye aldık. Uzman  kadromuzla hazine ürünleri,
Bu yılın ilk aylarında Nakit Yönetimi kapsamında Tedarikçi Finansmanı ürününü müşterilerine sunduklarını ve dış ticaret payında  artış kaydettiklerini belirten Namık Ülke, “Tedarikçi Finansmanı  ürünümüzle hem alıcı hem satıcı tarafında kredilendirme imkânı ile tek  alt yapıda seçenekli iş modelleri sunuyoruz. Dış ticaret firmalarının  her zaman yanında olmak adına, geniş ürün yelpazemiz ve uzman  kadromuzla ihracatçıların da vazgeçilmez iş ortağıyız. Anadolubank  olarak, dış ticaret payımızı bir önceki yıla göre iki katına çıkarmayı  başardık” açıklamasında bulundu.