Apple, A17 Pro çip ile yeni iPad Mini’yi tanıttı

128 GB depolama alanına sahip model, 499 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak.

Apple, A17 Pro çip ve yeni Apple Intelligence sistemiyle desteklenen yeni 7. nesil iPad miniyi duyurdu. 8,3 inçlik tasarımını koruyan cihaz, CPU performansını %30, GPU performansını ise %25 artırıyor. Ayrıca yeni Apple Pencil Pro desteği, Wi-Fi 6E, hızlı USB-C veri aktarımı ve Smart HDR 4 özellikli 12 MP geniş kamera gibi birçok geliştirme sunuyor. Apple Intelligence, gelişmiş yazma araçları ve görev otomasyonu sağlıyor. 128 GB depolama alanına sahip model, 499 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak.

Yeni Özellikler ve Fiyatlandırma

Apple'ın tanıttığı yeni iPad mini, bir dizi gelişmiş özellik ile çıktı. A17 Pro çip ile gelen cihaz, Apple Pencil Pro desteği sayesinde basınç hassasiyeti, dokunsal geri bildirim ve hareket kontrolleri sunuyor. Wi-Fi 6E desteği, daha hızlı USB-C veri aktarımı ve Smart HDR 4 ile donatılmış yükseltilmiş 12 MP geniş kamera da yeni özellikler arasında yer alıyor. Apple Intelligence sistemi ise gelişmiş yazma araçları, görüntü oluşturma ve otomasyon özellikleri ile dikkat çekiyor. Bu yeni sistem, cihaz üzerinde işleme ve bulut tabanlı modellerden yararlanarak performans ve gizliliği dengeliyor. Apple Intelligence özellikleri, iPadOS 18.1 ile birlikte ücretsiz bir yazılım güncellemesi olarak ABD İngilizcesinde sunulacak.

Fiyatlar ve Renk Seçenekleri

Yeni iPad mini, 128 GB depolama alanına sahip Wi-Fi modeli için 499 dolardan ve Wi-Fi + Cellular modeli için 649 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Ayrıca 256 GB ve 512 GB depolama seçenekleri de mevcut. Yeni mavi ve mor renk seçenekleri de dahil olmak üzere dört farklı renk seçeneği ile kullanıcılara sunulacak. Ön siparişler bugün başlarken, cihazlar 23 Ekim’de satışa çıkacak.

NOT: Fiyatlar ABD fiyatlarıdır