Apple daha büyük iMac için hazırlık mı yapıyor, işte son gelişmeler

Apple, Daha Büyük Bir iMac’i Yeniden Piyasaya Sürecek mi? İşte Son Gelişmeler

Apple, iki buçuk yıldan uzun bir süre önce Intel işlemcili 27 inç iMac modelini üretimden kaldırdı. O zamandan beri 24 inç iMac, Apple’ın sunduğu tek hepsi bir arada masaüstü bilgisayar olarak kaldı. Peki, daha büyük bir iMac geri dönecek mi? İşte bu konuda son söylentiler:

Geçtiğimiz Kasım ayında Apple, 27 inç iMac'in Apple silikon çipli yeni bir versiyonunu piyasaya sürmeyeceğini açıkladı. Bunun yerine, kullanıcılarına bağımsız Studio Display'i Mac Studio veya Mac mini ile kullanmayı önerdi. Bu açıklama, 27 inç iMac’in geri dönmeyeceğini kesinleştirdi. Ancak daha büyük bir iMac ihtimali hâlâ gündemde.

Yaklaşık bir yıl önce Bloomberg’den Mark Gurman ve ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2024’ün sonlarında veya 2025’te piyasaya sürülmek üzere 32 inç bir iMac üzerinde çalıştığını belirttiler. Kuo, bu daha büyük iMac'in mini-LED arka aydınlatma teknolojisine sahip olacağını ve bunun, daha parlak ekran, daha yüksek kontrast oranı gibi avantajlar sunacağını söyledi.

Son zamanlarda bu söylentiyle ilgili yeni bir gelişme olmasa da, Gurman, Apple’ın daha büyük bir iMac’i araştırmaya devam ettiğini Ağustos ayında yineledi. "Daha büyük bir iMac Apple’ın planlarında yer alıyor, ancak bunun bir M4 çipli ürün mü olacağı, yoksa daha sonraki bir tarihte mi geleceği henüz belirsiz" dedi.

Sonuç olarak, daha büyük bir iMac gelecekte piyasaya sürülebilir gibi görünüyor, ancak kesin bir tarih için bekleyiş devam ediyor. Bu arada, 24 inç iMac’in Ekim ayında M4 çip ile güncellenmesi bekleniyor.