Apple hisseleri için önemli sinyal, iPhone 16 Pro talebinde düzeltme sinyalleri

Apple’ın iPhone 16 Pro Talebinde Düzeltme Sinyalleri: Analist Teslimat Sürelerindeki Eğilimlere Dikkat ÇekiyorTalebinde Düzeltme Sinyalleri: Analist Teslimat Sürelerindeki Eğilimlere Dikkat Çekiyor

JP Morgan analisti Samik Chatterjee, Apple Inc. (NASDAQ) için belirlediği 265 dolarlık fiyat hedefi ve “Overweight” notunu korudu. Chatterjee'nin gerçekleştirdiği Apple Ürün Bulunabilirlik Takibi'nin üçüncü haftasında teslimat süreleri dikkat çekici bir trend göstermeye başladı. İlk haftalarda Pro modelleri için zayıf kalan teslimat süreleri, daha iyi tedarik karışımı ve Apple Intelligence’ın piyasaya sürülmesini bekleyen üst segment tüketicilerin talebindeki gecikmenin bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

Analist, genel olarak teslimat sürelerinin ikinci haftadaki zirveden sonra beklendiği gibi azaldığını ancak Pro modellerde bu sürelerin üçüncü haftada sabit kaldığını belirtti. Baz modeller için teslimat süreleri azalmaya devam ederken, Pro modellerde değişim yaşanmadı. iPhone 16 (baz model) için yedi günlük teslimat süresi dikkat çekerken, Pro ve Pro Max modellerinde geçen yılki iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerine kıyasla teslimat sürelerinde sabit bir seyir izlendi.

Toplamda, iPhone 16 modellerinin teslimat süreleri iPhone 15’e göre daha kısa olsa da, özellikle Pro modeller için taleplerdeki yavaş başlangıcın düzelme olasılığı ön plana çıkıyor. Apple Intelligence’ın piyasaya sürülmesiyle birlikte Pro modellere olan talepteki bu toparlanma, teslimat sürelerindeki stabilite ile paralel bir şekilde ilerliyor.

Chatterjee’nin ABD pazarı takibine göre, Pro modellerin teslimat süreleri sabit kalırken, baz modellerde teslimat süreleri ılımlı bir düşüş gösterdi. ABD, iPhone sevkiyatlarının yaklaşık %32’sini oluşturuyor. Çin'de ise 16 Plus modelleri için teslimat sürelerinde belirgin bir düşüş yaşanırken, Pro modeller için yine sabit kaldı. Çin, sevkiyatların %20'sini oluşturuyor. Avrupa’da da benzer bir tablo söz konusu: Almanya ve İngiltere gibi büyük pazarlarda Pro modellerin teslimat süreleri sabit kalırken, baz modellerde ılımlı bir azalma gözlendi.