Apple hisseleri yeniden zirveyi test etmeye başladı

New York Borsasında Apple Hisseleri Phone Talebine İlişkin Endişeler Azalmasıyla Rekor Seviyeye Yaklaşıyor

New York borsasında Apple hisseleri, iPhone talebine dair endişelerin azalmasıyla birlikte, Salı günü genel piyasa düşüşüne rağmen değer kazandı. İki gün üst üste yükselen Apple hisseleri, bu süreçte %2,9’luk bir artış gösterdi. Salı günü öğleden sonraki işlemlerde hisse senedi %1,2 artarak 234,02 dolara yükseldi. Hisse, 234,82 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine sadece bir adım uzaktaydı.

Bu durum, Nasdaq Composite'in yarı iletken üreticisi ASML’nin beklentileri karşılamayan performansının ardından %0,8 oranında değer kaybetmesi sonrası, teknoloji hisselerini genel olarak düşmesine rağmen yaşandı

Son haftalarda Apple yatırımcıları, iPhone talebine dair karışık sinyaller alıyordu. Analistler ve araştırma şirketleri tarafından yayınlanan farklı veriler, akıllı telefon taleplerine dair belirsizlik yarattı. Ancak bu hafta, Wall Street analistlerinin iyimser açıklamaları hisselerin değer kazanmasına katkıda bulundu. Haziran ayında tanıtılan Apple'ın jeneratif yapay zeka yazılımı Apple Intelligence, tüketiciler ve yatırımcılar tarafından heyecanla karşılandı.

Uzmanlara göre yeni teknolojinin iPhone 16 ile kullanıma sunulması, büyük bir yükseltme dalgasını tetikleyebilir.

Eylül ayında iPhone 16 piyasaya sürüldüğünde, Apple Intelligence’ın henüz cihazlarla entegre edilmediği açıklandı. Yazılımın bu ay ve önümüzdeki aylarda bazı ülkelerde kullanıma sunulması bekleniyor. Ancak gecikme, bazı Wall Street analistlerini büyük bir yükseltme dalgasının en az bir yıl ötelenebileceği konusunda şüpheye düşkesine neden oldu.

Evercore ISI analisti Amit Daryanani, Pazartesi günü yayınladığı bir araştırma notunda, "Yapay zekanın kademeli olarak kullanıma sunulmasının, güçlü bir ağızdan ağıza reklam etkisi yaratarak daha güçlü ve uzun süreli bir iPhone yükseltme döngüsüne yol açacağını" belirtti. Daryanani, Apple hisselerini 250 dolarlık fiyat hedefiyle Outperform olarak değerlendirdi.

JP Morgan analisti Samik Chatterjee de Apple hisseleri için 265 dolarlık fiyat hedefi belirledi. Chatterjee, Pazar günü yayınladığı notta, Apple Ürün Bulunabilirlik Takibi'ne göre, en pahalı Pro Max modellerinin teslimat sürelerinin önceki iPhone döngülerine göre daha kısa olduğunu ifade etti. Bu durum, iPhone 16 talebindeki başlangıçtaki zayıflığın "geçici bir durum" olduğu görüşünü güçlendirdi.

Apple, aynı gün yeni iPad Mini’yi de tanıttı. Diğer iPad modellerine göre daha ucuz olan bu model, Apple Intelligence erişimi de sunuyor.

Apple hisseleri, bu yıl S&P 500 endeksine paralel olarak %22 oranında artış gösterdi. Şirket, 31 Ekim'de dördüncü çeyrek kazançlarını açıklamayı planlıyor. Yatırımcılar ve analistler, yapay zeka yazılımının Apple cihazlarına entegrasyonu ve yeni telefonların talebi hakkında güncel bilgileri yakından takip edecekler.