Apple hisselerinin yatırım tavsiyesi aşağı çekildi 

Yatırım şirketi Jefferies Apple hisseleri için yatırım tavsiyesini düşürdü. 

Apple, Pazar günü geç saatlerde yatırım şirketi Jefferies'tan kötü bir haber aldı. Jefferies analisti Edison Lee, yeni Yapay Zeka özellikli iPhone'lar için şişirilmiş beklentiler konusundaki endişeleri gerekçe göstererek Apple hisseleri için yatırım tavsiyesini "Satın Al"dan "Beklet"e düşürdü.

Lee, akıllı telefon donanımının henüz analistlerin ve iPhone tüketicilerinin umduğu türden yüksek teknolojili yapay zekayı barındıracak kadar gelişmiş olmadığını söyledi.

Lee, Pazar gecesi yatırımcılara yazdığı bir notta, "iPhone 16 ve hatta 17 için yakın vadeli beklentiler çok yüksek" diye yazdı.

Büyük teknoloji şirketleri, üretken yapay zeka teknolojilerinde yenilik yapmak ve yapay zekanın hakim olduğu bir pazarda yerlerini sağlamlaştırmak için yarıştı. Bu yaza kadar Wall Street, Apple'ın yeni yapay zeka sohbet robotları ve çipleri çıkarmak için acele eden Google ve Microsoft  gibi rakiplerini yakalayıp yakalayamayacağından endişe ediyordu, Apple CEO'su Tim Cook ise iPhone üreticisinin yapay zeka planları konusunda belirsizliğini koruyordu. Apple, Apple Intelligence'ın yaklaşan sürümüyle yapay zeka vizyonunu harekete geçirdiğine göre, bir sonraki engeli - tıpkı rakipleri gibi - bu yapay zeka planlarını paraya çevirebileceğini kanıtlamak.

Apple hisseleri Pazartesi sabahı %0,9 düştü.

"Yapay zeka sunucularının aksine, akıllı telefonlar AP ve bellek arasında hızlı veri aktarımı sağlayan yüksek hızlı bellek ve gelişmiş paketleme teknolojisinden yoksundur, bu da yapay zeka yeteneklerini sınırlar," diyen Lee, "Bizim görüşümüze göre, yapay zeka nedeniyle şimdi hızlandırılmış bir akıllı telefon değiştirme döngüsü beklemek erken." diye ekledi.

Lee, Apple gibi üreticilerin yapay zeka yazılımlarını sorunsuz bir şekilde çalıştırabilen akıllı telefon donanımları üretmesinin iki ila üç yıl daha süreceğini söyledi.