Apple iPhone 16, Apple Watch 10 ve AirPods 4'ün çıkış tarihi ortaya çıktı

Teknoloji devi Apple'ın yeni iPhone modellerini, Apple Watch 10 akıllı saatlerini ve kablosuz kulaklığı AirPods'un yeni sürümünü tanıtacağı tarih ortaya çıktı.

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre Apple, 10 Eylül Salı günü iPhone 16 modellerini, yeni nesil Apple Watch modellerini ve yeni AirPods'u tanıtmak için bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor.

Cihazlar 10 Eylül'deki tanıtımın ardından 20 Eylül Cuma günü piyasaya sürülecek. Bu zaman çizelgesine göre, iOS 18 ve macOS Sequoia gibi yeni yazılımların 20 Eylül'deki donanım lansmanından birkaç gün önce çıkmasını bekleyebiliriz.

Apple henüz Eylül etkinliğinin tarihini resmi olarak açıklamadı, Gurman bunun yerine Apple'ın planlarını bilen kaynaklara atıfta bulundu. Apple'ın önümüzdeki hafta içinde medya davetiyelerini göndermesi bekleniyor.

iPhone 16 modelleri Apple Intelligence ile çalışan daha güçlü A18 çipleri içerecek ve tüm iPhone 16 serisinin yeni iOS 18 güncellemesini desteklemesi bekleniyor. Apple, iPhone 16 Pro ve Pro Max'in ekranını biraz daha büyütmeyi planlıyor ve dört model de fotoğraf çekmek için yeni bir Capture Button'a sahip olacak.

Standart iPhone 16 modellerinde ilk kez Eylem Düğmesi kullanılacak ve iPhone 16 Pro serisine geliştirilmiş bir Ultra Geniş 48 megapiksel kamera gelecek.

Apple Watch modellerine gelince, bir Apple Watch Series 10, Apple Watch SE'nin yeni bir versiyonu ve yenilenmiş bir Apple Watch Ultra bekliyoruz. Apple'ın daha ince bir tasarım ve daha büyük ekranlar sunmaya hazırlandığı standart Apple Watch için tasarım değişiklikleri var.

AirPods 4 de geliyor ve Apple ilk kez iki modeli piyasaya sürmeyi planlıyor. Alt uç model mevcut AirPods'a benzer olacak, üst uç versiyon ise Aktif Gürültü Engelleme özelliğine sahip olacak.