Apple iPhone 16 kullanıcılarından çok daha fazla pil değişim ücreti alacak

Teknoloji devi Apple, iPhone 16 Pro modellerinde pilleri değiştirmek için %20 daha fazla ücret talep ediyor.

Apple, iPhone onarım ve servis sayfasına göre, iPhone 16 Pro modelleri için garanti dışı pil değişim ücretini artırdı.

Apple Store'lar, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max için 99 ABD Doları olan iPhone 16 Pro veya iPhone 16 Pro Max'in pilini 119 ABD Doları karşılığında değiştirebiliyor. 

Bu, yeni bir pil ve bir Apple Store tarafından verilen servis hizmetinin maliyetini içeren ücrette %20'lik bir artış anlamına geliyor. Ücret, üçüncü taraf Apple Yetkili Servis Sağlayıcılarında değişiklik gösterebilir. Standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus için ücret 99 ABD doları olarak kalıyor.

AppleCare+ sahibi müşteriler iPhone 16 Pro'larının pilini ücretsiz olarak değiştirmeye devam edebilirler ancak bunun için pilin orijinal kapasitesinin %80'inden daha azına sahip olması gerekiyor.

Apple, dört iPhone 16 modelinin de daha büyük pillerle donatıldığını ve şirkete göre tüm cihazların ısı dağılımını iyileştirmek için dahili olarak yeniden tasarlandığını söylüyor. En azından bazı iPhone 16 pilleri için metal bir muhafaza söylentileri vardı, ancak cihazların içine düzgün bir şekilde bakmak için hala sökümleri bekliyoruz.

Apple, dört iPhone 14 modelinden başlayarak pil değiştirme ücretini 69 dolardan 99 dolara çıkarmıştı, dolayısıyla bu son yıllardaki ikinci artış.

Apple'ın ABD'deki mevcut iPhone pil değişim ücretlerinin karşılaştırması:

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max: 119 Dolar
iPhone 16 ve iPhone 16 Plus: 99 ABD doları
Dört iPhone 15 modelinin tümü: $99
Dört iPhone 14 modelinin tümü: $99
Dört iPhone 13 modelinin tümü: $89

iPhone 16 modelleri ön siparişe açılmış durumda ve Cuma günü piyasaya sürülecek.