Apple iPhone 16 Pro 5x Telefoto kamera ile fark yaratacak

Apple'ın yaklaşmakta olan iPhone 16 Pro modeli, geçen yıl iPhone 15 Pro Max'te tanıtılan 5x optik zoom özellikli tetraprizma periskop kameraya sahip olacak.

Tayvanlı lens üreticileri Largan Precision ve Genius Electronic Optical'ın (GSEO) iPhone 16 Pro'nun tetraprizma kamera bileşenleri için birincil tedarikçiler olduğu söyleniyor. Tedarik zincirine yakın kaynaklar, hem Largan hem de GSEO'nun iPhone 16 serisinin piyasaya sürülmesine hazırlık olarak üretimi artırdıklarını belirtti.

iPhone 15 Pro Max için periskop lensleri tedarik eden Largan'ın bir kez daha siparişlerin önemli bir bölümünü alması bekleniyor. Largan'ın başkanı Adam Lin kısa bir süre önce optik bileşenler sektörünün iPhone 16 Pro modellerinin beklenen çıkış dönemine uygun olarak Eylül-Kasım ayları arasında en yüksek satışları görmesinin beklendiğini belirtti.

Bu bileşen için tedarik zincirine yeni giren GSEO'nun umut verici sonuçlarla kalite testinden geçtiği bildiriliyor. DigiTimes'a göre, GSEO'nun periskop lensleri şu anda doğrulama sürecinden geçiyor ve gerekli testleri geçmeleri halinde üretimin Temmuz ortasında başlaması bekleniyor.

iPhone 15 Pro Max'te tanıtılan tetraprizma periskop lens, 5x'e kadar optik yakınlaştırma ve 25x dijital yakınlaştırma sunuyor - en fazla 3x optik yakınlaştırma ile sınırlı olan önceki modellere göre büyük bir gelişme. Telefoto kamera ile optik yakınlaştırmadaki gelişmelere ek olarak, periskop lensin genel görüntü sabitleme ve düşük ışık performansını da iyileştirmesi bekleniyor.