Apple iPhone 16 Pro dünyanın en ince ekran çerçevesine sahip olacak

Teknoloji devi Apple, Eylül ayında yeni telefonları iPhone 16 serisini tanıtacak. Bu modellerin dünyanın en ince ekran çerçevesini kullanması bekleniyor.

iPhone 16 Pro ile ilgili yeni bir sızıntı, çerçevelerle ilgili önceki iddialardan daha ileri gidiyor ve şimdiye kadar yapılmış herhangi bir akıllı telefonun en incesi olacağını söylüyor.

Apple'ın iPhone'da daha ince çerçeveler hedeflemesi sürpriz değil, zira teknoloji devi daha önce de bunu başarmak için defalarca çalıştı. Özellikle iPhone 16 serisinin daha ince çerçevelere sahip olacağı da yeni bir durum değil.

Sızıntı yapan "Ice Universe"e göre ise iPhone 16 Pro ince çerçeve noktasında rekor kıracak. Sızıntıyı yapan kişi iPhone 16 Pro Max'ten bahsetmiyor, ancak muhtemelen o da aynı indirimi görecek.

iPhone 16 serisindeki ekranlarla ilgili önceki söylentiler, daha ince çerçeveler nedeniyle üretim sorunları yaşandığını iddia etmişti. Özellikle, bu tasarımın verimlilik sorunları masadaydı ve sorunun bir kısmı da ısı dağılımı sorunlarıyla ilgiliydi.

Apple'ın ultra ince çerçeveler elde etmek için Border Reduction Structure (BRS) teknolojisini kullandığı söyleniyor. Ancak, bu teknolojinin alt kenara uygulanmasında sorunlar yaşandığı bildiriliyor.

Sızıntı yapan "Ice Universe" iPhone ekran detayları konusunda iyi bir geçmişe sahip. 2020'de iPhone 13'ün daha küçük bir çentiğe sahip olacağını ortaya çıkardılar.