Apple iPhone 17 Slim modeli geliyor

Apple'ın 2025 yılında iPhone 17 serisindeki iPhone "Plus" cihazını kaldırarak yerini iPhone "Slim "e bırakması bekleniyor.

iPhone 16 serisinin piyasaya sürülmesine daha iki aydan fazla bir süre olmasına rağmen, iPhone 16 Pro modellerinin daha büyük ekranlı olacağını Mayıs 2023'te öğrendiğimizi göz önünde bulundurursak, iki nesil sonrasına ait iPhone söylentileri o kadar da sıra dışı değil.

Bu yılın iPhone 16 serisini beklerken, Apple'ın sözde iPhone 17 "Slim" modeli hakkında çalıştığı konuşuluyor. Peki bu model hangi özellikleriyle öne çıkacak?

Daha İnce Tasarım

The Information'a göre, Apple'ın gelecek yılki yepyeni iPhone 17 modeli, Apple'ın Pro modelleri gibi titanyum kasa yerine alüminyum kasalı "önemli ölçüde daha ince" bir tasarıma sahip olacak. Haber kaynağı ayrıca, Apple'ın Face ID sistemi için daha küçük bir "metalens" kullanması nedeniyle cihazın daha dar bir Dinamik Ada'ya sahip olacağını iddia ediyor. Dahili olarak D23 kod adıyla anılan cihazın yeniden tasarımı, iPhone X'e eşdeğer büyük bir tasarım olarak tanımlanıyor.

Daha Küçük Ekran

Cihazın ekran boyutuyla ilgili ilk ayrıntılar, 6,6 inç olacağını söyleyen Haitong International Securities analisti Jeff Pu'nun sızıntısıyla geldi. Ancak, Display Supply Chain Consultants (DSCC) analisti Ross Young'a göre iPhone 17, 6,55 inçlik bir ekrana sahip olacak. Karşılaştırma yapmak gerekirse, iPhone 15 Plus 6,7 inçlik bir ekrana sahip.

Apple'ın hala daha ince telefon için farklı tasarımları test ettiği söyleniyor, bu nedenle ekran boyutu değişebilir.

Yeri Değiştirilen Kameralar

The Information, iPhone 17 "Slim "in daha önce bir iPhone'da görmediğimiz yerlerde kameralara sahip olacağını iddia etti. Mayıs ayında yayınlanan bir rapora göre, arka kameralar cihazın "üst orta kısmına" taşınabilir. Google'ın Pixel 8 Pro'su gibi bazı Android telefonlarda arka kameralar üst orta konumda bulunuyor ancak Apple'ın iPhone kamera sistemi 2007 modelinden bu yana sol üst köşede yer alıyor.

Yansıma Önleyici Kaplama

Çinli Weibo sızıntısı Instant Digital'e göre tüm iPhone 17 modelleri, Apple'ın iPhone 15 modellerinde bulunan Ceramic Shield'den daha fazla çizilmeye karşı dayanıklı bir yansıma önleyici ekrana sahip olacak. iPhone 17 serisindeki dış camın "çizilmeye karşı daha dayanıklı" olan "süper sert yansıma önleyici bir katmana" sahip olduğu söyleniyor. Apple'ın Samsung'un Galaxy S24 Ultra'da kullandığı Gorilla Glass Armor'u kullanmayı planlayıp planlamadığı net değil, ancak Corning'in en son teknolojisinin açıklaması söylentilere uyuyor.

ProMotion Teknolojisi

The Elec'e göre, tüm iPhone 17 modelleri düşük güçlü arka panel teknolojisine sahip OLED ekranlara sahip olacak ve ProMotion'ı Apple'ın Pro olmayan iPhone modellerine ilk kez getirecek. ProMotion, gerektiğinde daha akıcı kaydırma ve video içeriği için ekranın 120Hz yenileme hızına yükselmesini sağlıyor. ProMotion aynı zamanda ekranın 1Hz gibi daha düşük bir güç tasarruflu yenileme hızına inmesine de olanak tanıyor. iPhone 15 Pro ekranları, aygıt kilitliyken bile Kilit Ekranı'nın saatini, widget'larını, bildirimlerini ve duvar kağıdını gösteren her zaman açık özelliğine sahip.

Geliştirilmiş Selfie Kamerası

Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre, iPhone 17 serisinin tamamında altı elemanlı lense sahip 24 megapiksel ön kamera bulunacak. iPhone 14 ve 15'te beş plastik lens elemanlı 12 megapiksel ön kamera bulunuyordu ve bu yılki iPhone 16 serisinin de aynı donanıma sahip olması bekleniyor. iPhone 17'deki yükseltilmiş çözünürlük, fotoğrafların kırpıldığında veya yakınlaştırıldığında bile kalitesini korumasını sağlarken, daha fazla sayıda piksel daha ince ayrıntıları yakalayacak. Altı elementli lense yükseltme de görüntü kalitesini biraz artıracak.

Dahili Yükseltmeler

Haitong analisti Jeff Pu, iPhone 15 Plus'taki 6GB RAM'e kıyasla iPhone 17 "Slim "in 8GB RAM'e sahip olacağını iddia ediyor. Yaklaşan tüm iPhone 16 modellerinin 8GB RAM ile donatılması bekleniyor.

The Information'a göre cihaz ayrıca Apple'ın A19 çipiyle de donatılacak.

Daha Yüksek Fiyat

The Information, daha ince iPhone 17'nin şu anda 1.199 dolardan başlayan Pro Max modelinden daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olabileceğini bildirdi ve cihazın iPhone 17 Pro Max'i geride bırakarak serideki en üst düzey model olacağını öne sürdü. Eğer durum buysa, o zaman belki de "iPhone Slim" birkaç yıldır söylentileri dolaşan "iPhone Ultra" olabilir.