Apple iPhone SE 4'ün ekranını LG yapacak

Apple tedarikçisi LG Display'in önümüzdeki yılın dördüncü nesil iPhone SE modellerinde yer alacak OLED paneller için ikincil tedarikçi olması bekleniyor.

Dördüncü nesil iPhone SE'nin OLED ekranlı iPhone 14 benzeri bir tasarıma, Touch ID yerine Face ID'ye, USB-C bağlantı noktasına, Action düğmesine ve Ana Ekran Düğmesini ortadan kaldıran tam ekran görünümüne sahip olacağı söyleniyor.

Cihazın ekranının boyutunun 4,7 inçten 6,06 inçe çıkması ve ilk kez OLED kullanması bekleniyor. Bugünkü rapora göre BOE, OLED panellerin birincil tedarikçisi olacak ve LG Display de destek sağlayacak. Apple önceki yıllarda LCD tabanlı iPhone SE panellerini tedarik etmek için yalnızca Çin merkezli BOE'yi görevlendirmişti. Ancak BOE daha önce OLED iPhone panelleri için verim sorunlarıyla mücadele etti, bu nedenle LG Display'i ikincil bir tedarikçi olarak resme dahil etmek, Apple'ın gelecekteki sorunlara karşı bir kendini sağlama alma stratejisinin bir parçası olabilir.

iPhone SE 4 için panel fiyatlarının, tedarikçilerin iPhone 15'te kullanılan OLED ekranlar için talep ettiklerinden çok daha düşük olduğu söyleniyor, çünkü SE için paneller iPhone 13 ve iPhone 14'te kullanılanlarla aynı eski parçaları kullanacak, bu nedenle tedarikçilerin Ar-Ge'ye yeni yatırım yapmaları gerekmeyecek.

Ekran üreticilerinin en azından geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana panelleri tedarik etmek için teklif verdiklerine inanılıyor. Cihazın seri üretimine bu yılın Ekim ayında başlanacağı ve iPhone SE 4'ün 2025 baharında piyasaya çıkmasının beklendiği bildiriliyor.