Apple, OpenAI'nin yatırım turu görüşmelerinden çekildi

Apple'ın, yatırım turunun tamamlanmasına kısa bir süre kala bu görüşmelerden çekildiği ileri sürüldü

Apple (NASDAQ), yapay zeka firması OpenAI'nin yaklaşık 6,5 milyar dolar toplaması beklenen finansman turuna katılmak için yürüttüğü görüşmelerden ayrıldı.

Wall Street Journal'da yer alan ve konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa dayandırılan haberde, Apple'ın, yatırım turunun tamamlanmasına kısa bir süre kala bu görüşmelerden çekildiği belirtildi. Bu finansman turunun önümüzdeki hafta sonuçlanması bekleniyor.

Haberde, Microsoft (NASDAQ) ve Nvidia (NASDAQ) gibi teknoloji devlerinin de yatırım yapmak için görüşmelere devam ettiği belirtildi. Microsoft'un, daha önce OpenAI'ye 13 milyar dolar yatırım yaptığı ve bu turda da yaklaşık 1 milyar dolar daha yatırım yapmasının beklendiği ifade edildi.

Geçtiğimiz ay, Wall Street Journal, OpenAI'nin değerlemesini 100 milyar doların üzerine çıkarabilecek bir fon yaratma çabasının bir parçası olarak Apple'ın da bu görüşmelerde yer aldığını bildirmişti.

Bu yüksek değerleme, OpenAI'nin 2022'nin sonunda ChatGPT'yi piyasaya sürmesiyle hızlanan yapay zeka yarışının bir sonucu. Pek çok sektör, bu teknolojiye büyük yatırımlar yaparak rekabette öne çıkmayı ve pazar payını artırmayı hedefliyor.