Apple, robotik ev cihazını piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Apple, 2026’da Piyasaya Sürmeyi Hedeflediği Robotik Ev Cihazı İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor

Apple'ın, 1000 dolara piyasaya sürmeyi planladığı masaüstü bir robotik cihaz geliştirme projesinde sona yaklaştığı belirtiliyor. 

Söz konusu bu cihaz, ince bir robotik kol üzerine monte edilmiş büyük bir iPad benzeri ekrana sahip olacak ve bu ekran, yukarı-aşağı eğilme ve tam 360º dönebilme özelliği sunacak. Cihaz, bir "akıllı ev kontrol merkezi", FaceTime gibi görüntülü arama makineleri ve ev güvenliği izleme aracı olarak hizmet verecek.

Masaüstü robot, Siri ve Apple Intelligence'ı kullanarak çok çeşitli sesli komutlara yanıt verebilecek, farklı sesleri tanıyabilecek ve ekrandaki görüntüyü odadaki kullanıcıya otomatik olarak yönlendirebilecek.

Apple bu fikirle bir süredir oynuyor olsa da, Mark Gurman, şirketin son zamanlarda cihazın geliştirilmesine öncelik verdiğini ve projeyi Apple Watch ve Apple’ın iptal edilen otonom araç girişimi gibi projelere de liderlik eden teknoloji başkan yardımcısı Kevin Lynch’in sorumluluğuna verdiğini belirtti.

Apple, cihazı 2026 veya 2027 gibi bir tarihte piyasaya sürmeyi planlıyor ve fiyatı 1.000 dolar civarına çekmeyi hedefliyor.