Apple Watch saatlere gelen 3 büyük yenilik

Teknoloji devi Apple'ın Eylül ayında yayınlayacağı watchOS 11 güncellemesi, Apple Watch'lara önemli yenilikler getirecek. İşte bu güncelleme ile saatlere gelecek üç çarpıcı özellik...

Apple Watch'un bu yıl küçük bir güncelleme alması bekleniyordu. Apple'ın dikkatinin büyük bir kısmının Apple Intelligence ve diğer iOS 18 yükseltmelerine odaklanması ve geçen yıl bize büyük watchOS 10 güncellemesini getirmesi nedeniyle, watchOS 11 sürümünden beklentiler düşüktü.

Ancak 9to5Mac editörünün bir aylık watchOS 11 beta kullanımı sonrası, Apple Watch deneyiminde büyük fark yaratan birkaç watchOS 11 özelliği olduğu görüldü. Belki de geçen yılki güncellemenin yaptığından bile daha fazla. 

İşte editörün gözünden güncelleme ile gelen yeni özellikler:

Geçmişte Apple'ın Smart Stack girişimlerinden çok az fayda gördüm. Bunları iPhone'umda widget'larla birlikte ya da Bekleme modunda kullanmıyorum. Neden mi? Çünkü 'Smart' kısmı eksikti. Ve çok da 'smart' olmayan bir şekilde rastgele değişen widget'lar yerine aynı kalan widget'lara sahip olmayı tercih ederim.

Bu yüzden Apple, geçen yıl watchOS'a Smart Stack'ı getirdiğinde bunun bana göre olmadığını biliyordum. Bu özelliği neredeyse hiç kullanmadım. Ancak watchOS 11 bunu değiştiriyor.

watchOS 11'de Apple, saat kadranınızı göstermenin yerine Smart Stack'ı ilgili olduğunda otomatik olarak gösteriyor.

Örneğin:

  • Müzik veya podcast dinliyorsanız, Şimdi Çalınıyor ekranı artık Smart Stack'ın içinde yer alıyor; saat kadranınızın yerini tam bir Şimdi Çalınıyor ekranının alması yerine, Smart Stack'ı en üstte Şimdi Çalınıyor ile birlikte görüyorsunuz
  • Bir zamanlayıcı veya kronometre ayarlarsanız, saatiniz varsayılan olarak saat kadranınız yerine Smart Stack'a döner ve uygun zamanlayıcı veya kronometre Canlı Etkinlikler hemen üstte yer alır
  • Görünüşe göre Smart Stack, kayda değer bir hava olayı yaklaştığında da görünecek, ancak bunu henüz görmedim.
  • Spor skoru veya Uber durumunuz gibi devam eden diğer Canlı Etkinlikler Watch'un Smart Stack'ında görüntülenir

Bu senaryoların her biri Smart Stack'i öne ve merkeze koyuyor, bu da doğal olarak orada sunulan diğer widget'larla gerçekten etkileşime geçme olasılığımı artırıyor.

Dinlenme günleri için Etkinlik halkalarını duraklatma

Bu özelliğin eklenmesinin on yıl sürmesine şaşırdım, ancak watchOS 11 nihayet Etkinlik halkalarınızı 'duraklatma' seçeneği sunuyor.

Hastaysanız ve halkalarınızı kapatmaya bir gün ara vermeniz gerekiyorsa, artık mevcut serinizi feda etmek zorunda kalmayacaksınız. Ya da tatildeyseniz ve bir molaya ihtiyacınız varsa, bu da sorun değil. Apple Watch'unuz sizi utandırmadan halkalarınızı duraklatabilir ve dinlenebilirsiniz.

Haftanın gününe göre özel Aktivite halkası hedefleri ayarlama

Activity'de kayda değer bir değişiklik daha var: haftanın farklı günleri için farklı yüzük hedefleri belirleyebilme özelliği.
Bu yıllardır benim istek listemdeydi. Genellikle haftada dört gün spor salonuna gidiyorum ve haftanın geri kalanında orta düzeyde aktif kalmaya çalışsam da, spor salonu olmayan günlerde aynı hedeflere ulaşmam gerçekçi değil.
Şimdiye kadarki çözümüm, yüzük hedeflerimi her gün makul bir şekilde ulaşabileceğim kadar düşük belirlemekti - spor günlerinde bu hedefleri çok aşacak olsam bile.

Artık watchOS 11, spor günleri için daha yüksek hedefler belirlememe ve antrenman yapmadığım zamanlarda daha düşük hedefler belirlememe olanak tanıyor.