Apple'dan iPhone'larda yan sanayi ekran ve batarya kullanımına ilişkin kritik değişiklik

Apple, iPhone'ların bu yılın ilerleyen dönemlerinde üçüncü taraf ekranları ve bataryaları daha iyi destekleyeceğini söyledi.

Apple bugün, şirketin cihazların onarılabilirliği ve uzun ömürlülüğü konusundaki yaklaşımını vurgulayan uzun bir teknik inceleme yayınladı. Belgede Apple, iPhone'ların 2024'ten sonra üçüncü taraf ekranları ve pilleri daha iyi destekleyeceğini açıkladı.

İlk olarak Apple, True Tone'un bu yıl içinde üçüncü taraf iPhone ekranlarıyla çalışacağını söyledi:

True Tone'un düzgün çalışması için hassas bir kalibrasyon gerekiyor ve üçüncü taraf ekranlar için varsayılan bir kalibrasyon yapmak mümkün değil, bu da beklenmedik davranışlara neden olabilir. Bu nedenle Apple, üçüncü taraf ekranlar kullanıldığında True Tone özelliğini devre dışı bırakıyor, ancak ekranın diğer tüm yönlerini etkinleştiriyor. Apple, üçüncü taraf parçalar için daha eksiksiz destek sunmak amacıyla 2024 yılının sonlarından itibaren tüketicilerin True Tone özelliğini üçüncü taraf parçalarla etkinleştirerek en iyi performansı elde etmelerine olanak tanıyacak.

Ekran tatmin edici bir performans göstermezse Ayarlar'dan True Tone'u devre dışı bırakabilecekler.

True Tone, ekranın rengini ortamınızdaki ışıkla eşleşecek şekilde otomatik olarak uyarlıyor.

İkinci olarak Apple, maksimum kapasite ve döngü sayısı gibi pil sağlığı ölçümlerinin bu yıl içinde üçüncü taraf iPhone pilleriyle çalışacağını söyledi:

Şu anda, maksimum kapasite ve döngü sayısı gibi pil sağlığı ölçümleri, aygıtlarında üçüncü taraf piller bulunan tüketicilere sunulmuyor. Bunun nedeni, bu ölçümlerin doğruluğunun Apple tarafından teyit edilememesi. Aslında, Apple'ın kendi içinde yaptığı bir analiz, yeni olarak satılan bazı üçüncü taraf pillerin aslında ikinci el olduğunu ve pil sağlığı ölçümlerinin yeni görünecek şekilde manipüle edildiğini ortaya çıkardı. Üçüncü taraf pillere yönelik desteği iyileştirmek amacıyla Apple, 2024'ten itibaren pil sağlığı ölçümlerini Apple'ın sunulan bilgileri doğrulayamadığını belirten bir bildirimle birlikte gösterecek.

Apple, üçüncü taraf pil ölçümlerinin doğru olduğunun garanti edilmediğini söyledi.

Bu değişiklikler muhtemelen bu yılın ilerleyen dönemlerinde iOS 18 güncellemeleriyle sunulacak, ancak Apple belgesinde daha spesifik bir zamanlama vermedi.