Apple'ın Çin'de iPhone satışları eridi, yapay zekaya umut bağladı

Teknoloji devi Apple, Çin satışları düşerken iPhone yükseltmeleri için yapay zekaya umut bağladı.

Apple üçüncü çeyrek iPhone satışlarının beklenenden daha iyi olduğunu söyledi ve Perşembe günü, genel Çin işi hayal kırıklığına uğramış olsa bile, alıcıları çekmek için yapay zekaya umut bağlarken daha fazla kazanç öngördü.

Şirketin hisseleri genişletilmiş ticarette yaklaşık% 1 arttı ve genel olarak düşük olan diğer teknoloji hisselerinden daha iyi performans gösterdi. Apple'ın bu sonbaharda analistlerin iPhone için en büyük yazılım yükseltmesi olarak adlandırdıkları yapay zekaya dayalı yükseltme akımını başlatması bekleniyor. Yapay zeka özellikleri içeren bu güncelleme, Samsung gibi rakiplerin benzer hizmetleri daha hızlı kullanıma sunduğu bir dönemde geliyor.

Apple, dördüncü mali çeyrekte gelirinin Nisan-Haziran döneminde kaydettiği %4,9'luk artışa benzer bir seviyede büyüyeceğini ve bunun analistlerin tahminlerinden daha iyi olduğunu söyledi. iPhone satışları da üçüncü çeyrekte iyileşti ve analistlerin beklediği %2,2'lik düşüşe kıyasla sadece %0,9 düştü.

Mali İşler Müdürü Luca Maestri Reuters'a verdiği bir röportajda iPhone sonuçlarının üç ay önce beklediğinden daha iyi olduğunu söyledi. Maestri, "iPhone 15 ailesi en başından beri ve hala iyi gidiyor - yılın üç çeyreğini geride bıraktık. Bir önceki döngü olan iPhone 14'ten daha iyi performans gösteriyor."

Yine de Apple'ın üçüncü en büyük pazarı olan Çin'deki satışlar %6,5'lik bir düşüş yaşadı. Visible Alpha'ya göre bu, bir önceki çeyrekteki %8,1'lik düşüşe göre bir iyileşme olsa da, %2,4'lük düşüş beklentilerinden daha büyüktü. Maestri, Çin satışlarının döviz etkileri hariç %3'ten daha az düştüğünü söyledi ve Çin ekonomisindeki herhangi bir yumuşama göz önüne alındığında Apple'ın bu ülkedeki performansı hakkında iyi hissettiğini ekledi.

Apple, Huawei gibi yerel rakiplerinin sunduğu çok daha ucuz alternatif akıllı telefonlarla rekabet edebilmek için Çin'deki iPhone'larında indirime gitti. Şirket Mayıs ayında belirli modellerde 2.300 yuan'a (317 $) varan indirimler sundu.

Analistler, muhtemelen Eylül ayında piyasaya sürülecek olan iPhone 16 serisi için güçlü bir yükseltme döngüsü bekliyor. Şirket, Haziran ayındaki geliştirici konferansında Apple Intelligence adını verdiği bir dizi yapay zeka ürün ve hizmetini tanıtmıştı.

Apple Intelligence'ı çalıştırmak için en az bir iPhone 15 Pro gerekiyor, bu da tüketicileri cihazlarını yükseltmeye itebilir. Bazı analistler, bazı tüketicilerin yaklaşan Apple Intelligence özelliklerinden yararlanmak için en üst düzey iPhone 15 cihazlarını satın almış olabileceğini söylerken, CEO Tim Cook Perşembe günü yatırımcılara bunun yükseltmeleri yönlendirip yönlendirmediğini "söylemek için çok erken" olduğunu söyledi.