İntegral Yatırım Menkul Değerler'e göre özellikle S&P tarafından Türkiye’nin not görünümünün durağandan pozitife çevrilmesi 8000 seviyesi üzerindeki fiyatlamada etkili oldu. Yükselişe en çok katkı veren sektör bankacılık oldu. CDS tarafında geri çekilme, TCMB tarafından beklenti üstü faiz artırımı ve yabancı kurumlar tarafından gelen olumlu raporların bankacılık endeksini desteklediği görülmekteydi. Hacim ise 100 milyar TL olarak gerçekleşti.
Daha sağlıklı bir yükseliş hareketi için Borsa İstanbul'da işlem hacminin artması gerektiğini ifade eden İntegral Menkul Değerler '' Bu dönemde büyüme ile yükseliş gösteren şirketler yerine sıkılaşma süreci ile birlikte gelir esnekliği olan, nakit tarafta problemi olmayan şirketler ön plana çıkabilir.'' değerlendirmesinde bulundu.
Kurumdan yapılan açıklamaların satır başları şöyle:
Teknik olarak baktığımızda aşağı yönlü hareketin devamında yakın destek olarak 8000 seviyesini takip ediyoruz. Yukarı yönlü harekette ise 8200 seviyesini izliyoruz.
Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: ASELS, MGROS, YKBNK, CANTE, THYAO
BIST 100 Endeksi
BIST 100 Endeksi sıkışmaya devam ediyor. Henüz net bir yükseliş eğilimi almış değiliz. 8000 seviyesi üzerindeki denmeler teknik olarak olumlu ancak yeterli değil. Şimdilik yükseliş hızını kazanması için teknik göstergelerdeki güç oldukça cılız. Dolayısıyla ilk olarak 8150 seviyesinin üzerindeki kapanışlara ihtiyaç var. Bunun sağlanması halinde 8300 - 8500 ana direnç bölgesine doğru güçlenme oluşabilir. 8000 seviyesinin altındaki her güçlük kapanışta endeksteki güçlenme daha gerileyecektir.
Destekler: 7900 / 7800 / 7700 Dirençler: 8150 / 8200 / 8300