Asya borsaları Çin'in konut planıyla yükselişini kesti

Asya hisseleri Çin'in konut planıyla durakladı, 'Trump ticareti' doları yükseltti.

Asya hisseleri, Çin'deki konut politikasına ilişkin duyurunun yatırımcıları etkilememesi nedeniyle Perşembe günü erken kazançlarını geri verirken, dolar Donald Trump'ın başkanlığı ihtimaliyle 2,5 ayın en yüksek seviyelerine yaklaştı.

Küresel tahviller, İngiliz enflasyonundaki şaşırtıcı derecede büyük düşüşün ardından ve Avrupa Merkez Bankası'nın 13 yıl sonra ilk kez arka arkaya faiz indirimine gitmesi beklenirken güçlendi. 

Japonya Nikkei endeksi %0,6 geriledi ve Çin'de düşen emlak hisseleri, geniş piyasanın sabah erken saatlerdeki kazançlarını geri aldı. Shanghai Composite yatay seyretti ve Hong Kong'un Hang Seng'i %2'lik kazancını geri vererek %0,6 daha yüksek işlem gördü.

Çin'in CSI300 emlak endeksi %5 değer kaybederek iki günlük kazancını geri verdi. Çin'in konut bakanı, inşaatçıların binlerce projeyi bitirmek için finansmana erişimini iyileştirme sözü verdi ve merkez bankası başkan yardımcısı, peşinat ödemelerindeki kesintilerin zaten güveni ve satışları artırdığını söyledi.

Bu arada döviz piyasaları, Cumhuriyetçi Donald Trump'ın ABD başkanlık yarışı için tahmin piyasalarında şansının artmasını takip ederek doları yükseltti. Trump'ın gümrük vergisi, vergi ve göçmenlik politikaları enflasyonist olarak görülüyor ve bu nedenle tahviller için olumsuz ve dolar için olumlu.