Avalanche Vakfı Terra'ya satılan yaklaşık 2 milyon AVAX'ı geri alıyor

2022 yılında Avalanche Vakfı, çöküşünden önce Terra'nın vakfına o zaman 100 milyon dolar değerinde 1.97 milyon AVAX sattı. Şimdi hepsini 45,5 milyon dolara geri alıyor.

Avalanche Vakfı, Terra blok zinciri ekosisteminin çökmesinden bir ay önce Nisan 2022'de Luna Foundation Guard'a (LFG) sattığı 1.97 milyon Avalanche tokenini geri almaya hazırlanıyor.

Avalanche Vakfı, piyasada 57,4 milyon dolar değerinde olan 1,97 milyon AVAX tokenini 45,5 milyon dolar karşılığında Terraform Labs'ın iflas mülkünden satın alacak.

Avalanche Vakfı, 11 Ekim tarihli bir X gönderisinde, 9 Ekim'de Delaware İflas Mahkemesi'nde yapılan bir geri alım anlaşması ve uzlaşmanın şu anda mahkeme onayını beklediğini söyledi.

1,97 milyon Avalanche tokenı, LFG 'nin Nisan 2022'de ödediği 100 milyon dolardan %42 daha az bir değere sahip.

Terraform Labs dosyalamada, anlaşmanın dava masraflarını azaltacağını ve alacaklılara dağıtılabilecek daha az varlığı tüketeceğini söyledi.

Terraform Labs, firmanın 1,97 milyon AVAX Token'ın mevcut piyasa değerine yakın bir tutarı geri kazanmasını sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Anlaşma tutarı, Ağustos 2024'ün başlarında yedi günlük bir süre boyunca AVAX tokenlerinin hacim ağırlıklı ortalama fiyatına dayalı olarak elde edildi.

LFG, Terra'nın algoritmik stabilcoin'i TerraClassicUSD (USTC) için rezerv oluşturmak ve korumakla görevlendirilmiş kar amacı gütmeyen bir kuruluş ve AVAX nakliyesini satın almak için kullanıldı.

Bir aydan kısa bir süre sonra USTC, ABD doları ile olan sabitini kaybetti ve 0,006 dolara kadar düştü.

Katman 1 blok zinciri Terra'nın arkasındaki firma olan Terraform Labs da Nisan ayında “ekosistem teşviklerini stratejik olarak hizalamak” amacıyla AVAX için 100 milyon dolar değerinde Terra Luna Classic (LUNC) takas etti.

CoinGecko verilerine göre, çöküşün bir sonucu olarak LUNC ve USTC'nin piyasa değerlerinden yaklaşık 60 milyar dolar silindi.

Geri alım anlaşması, bir Delaware iflas yargıcının Terraform Labs'ın Haziran ayında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile yaptığı 4,5 milyar dolarlık anlaşmanın ardından geçen ay faaliyetlerini sonlandırma hamlesini onaylamasıyla gerçekleşti.

Terraform'un, tasfiye planının bir parçası olarak 185 milyon ila 442 milyon dolar arasında ödeme yapabileceği, ancak toplam kayıplarının “tahmin edilmesinin imkansız” olduğu bildirildi.