Avrupa Borsaları ECB'den aldığı destek sayesinde yükseliyor 

ECB'nin faiz indirimi Avrupa Borsalarına destek olmaya devam ederken, endeksler güne yükselişle başladı. 

Avrupa hisseleri, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürme kararını ve bunun gelecekteki para politikası üzerindeki etkisini olumlu karşılamasının etkisi ile Cuma günü yukarı yönlü bir seyir izliyor. 

Avurpa borsalarının göstergesi niteliğindeki Pan-Avrupa Stoxx 600 yüzde 0,5 artışla işlem görürken, tüm sektörler ve büyük borsalar pozitif bölgede fiyatlanıyor. Madencilik hisseleri %0,97 artışla kazançlara öncülük ederken, medya sektörü de %0,85 primle işlem görüyor.

Avrupa Merkez Bankası, beklendiği gibi Perşembe günü faiz oranlarını düşürdü ve bu yılki ikinci 25 baz puanlık indirimini gerçekleştirdi. 

Ancak, politika yapıcılar para politikasının gidişatı hakkında çok az ipucu verdi; Başkan Christine Lagarde, bankanın "belirli bir faiz oranı yoluna önceden söz vermediğini" söyledi.

ECB'nin toplantısı, ABD Federal Rezervi'nin 17-18 Eylül toplantısından sadece birkaç gün önce geliyor ve bu toplantıda kendi faiz oranı düşürme döngüsünü başlatması bekleniyor.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, S&P 500'ün dördüncü ardışık kazanç seansını kaydetmesinin ardından gece boyunca pek değişmedi.