Avrupa borsaları haftanın son gününü düşüşle tamamladı 

Avrupa piyasaları, yatırımcıların bu haftaki bir dizi merkez bankası faiz oranı kararını ve bunların küresel ekonomi üzerindeki etkilerini sindirmesiyle Cuma günü düşüşle kapandı.

Avrupa borsalarının ortak göstergesi niteliğindeki, Pan-European Stoxx 600 endeksi, çoğu sektörün kırmızıya düşmesiyle Perşembe günkü iyimser performansı tersine çevirerek %1,45 düşüşle kapandı.

Avrupa'daki teknoloji hisseleri Cuma günü %2,96 düşerken, madencilik hisseleri %2,6 düştü.

Otomobil hisseleri, Çin'den gelen zayıf talep ışığında 2024 rehberliğini düşürdükten sonra %8'den fazla düşen Mercedes liderliğinde %3,6 düştü. Otomobil üreticileri Volvo ve Stellantis de düşüş yaşadı.

İngiliz moda evi Burberry'nin hisseleri, Jefferies'in hisse senedi için tavsiyesini "tut" seviyesinden "düşük performans"a düşürmesi ve fiyat hedefini aşağı çekmesinin ardından %3,5 geriledi. Bu, şirketin hisse senedi fiyatının düşmesi nedeniyle Cuma günü resmen FTSE 100'den çıkarılmasının ardından gerçekleşti.

Asya-Pasifik piyasaları, hem Japonya Bankası hem de Çin Halk Bankası'nın faiz oranlarında sabit kalmasıyla, Wall Street'ten ivme kazandı ve Cuma günkü seansta yükseldi.