Avrupa borsalarında FED'in kararı öncesi yükselişler etkili 

Avrupa hisse senedi piyasaları, merkez bankalarının kararını pozitif bölgede bekliyor 

Avrupa Borsalarının ortak göstergesi niteliğindeki, Pan-Europe Stoxx 600 endeksi yüzde 0,45 artışla işlem görürken, tüm sektörler ve büyük borsalar pozitif bölgede seyrediyor. Madencilik hisseleri %0,87 artarken finansal hizmetler %0,79 değer kazanmış durumda, 

Commerzbank hisseleri, UniCredit'in şirkette %30 hisse sahibi olmak için Avrupa Merkez Bankası'ndan onay aradığı yönündeki Bloomberg raporlarıyla 12 yıllık zirveye ulaştıktan sonra, daha önceki kazanımlarını azaltarak neredeyse sabit kaldı.

Diğer yandan, İngiliz ev geliştirme firması Kingfisher'ın liderliğinde perakende hisseleri %1,45 arttı. Kingfisher, satışlardaki iyileşmeyle kar aralığının alt sınırını yükselttikten sonra %7,02 sıçradı.

Bu, bölgesel endeksin haftaya negatif başlamasının ardından geldi ve Pazartesi günü %0,2 düşüşle kapandı.

Yatırımcılar haftanın önemli para politikası kararlarını bekliyor, ABD Merkez Bankası, Çarşamba günü dört yılın ardından ilk kez faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor.

İngiltere Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası'ndaki politika yapıcılar da sırasıyla Perşembe ve Cuma günü bir araya gelecek.

Asya Pasifik piyasaları Salı günü karışık seyretti, Japonya'nın Nikkei 225 endeksi Fed kararı öncesinde yenin güçlenmesiyle %2'den fazla düştü. ABD vadeli işlemleri çok az değişti.