Avrupa borsalarında satıcılı seyir hakim.

Yatırımcıların Powell'ın faiz indirimine ilişkin yorumlarını sindirmesinin ardından gelen kar satışları sonucunda Avrupa piyasaları düşüşte.

Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki Pan-Avrupa Stoxx 600 yüzde 0,39 oranında düşüşle işlem görüyor. Madencilik hisseleri %1,89 düşüşle piyasadaki kayıplara öncülük ederken sigorta seköründe %1,12 kayıp yaşadı.

Alman moda evi Hugo Boss'un hisseleri, Şirketin "sürekli makroekonomik ve jeopolitik zorlukların" ortasında tüm yıl satış görünümünü düşürmesinin ardından %10'dan fazla düşüş yaşandı. Burberry hissesi, lüks talebin zayıf olması üzerine kar uyarısı yayınlamasının ertesi günü %3,3 düşüş sergiliyor.

İsveç'in Swedbank'ı, ikinci çeyrek net karında düşüş bildirmesinin ardından %1,25 düştü. Bu arada İngiliz online market şirketi Ocado ilk yarıda beklentilerin altında bir zarar açıklayıp, tüm yıl tahminini yükseltmesinin ardından kazançları biraz azaltmadan önce %18,5'e kadar yükseldi.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın, Fed'in politikası "uzun ve değişken gecikmelerle" çalıştığı için merkez bankasının faiz oranlarını düşürmek için enflasyonun yüzde 2'ye ulaşmasını beklemeyeceğini söylediği güvercin yorumlarını sindiriyor.

Powell konuya dair açıklamasında, "Enflasyonun yüzde 2'ye düşmesini beklerseniz muhtemelen çok uzun süre beklemişsinizdir" dedi.

Onun yorumları, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a yönelik başarısız suikast girişiminin parti için büyük kazanımlara yol açacağı ve Trump yönetiminin daha dostane mali politikalarına yol açacağı yönündeki beklentilerle birleştiğinde Wall Street'i Pazartesi günü yükselişe geçirdi.

Şu sıralarda gerçekleşen işlemlerde Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,48, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,35, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,77 oranında düşüş sergiliyor. 

ABD endeksleri ise şu sıralarda vadeli piyasalarda pozitif bölgede seyrediyor.