Avrupa piyasaları Çin etkisinin güç yitirmesiyle düşüşe geçti

Çarşamba günü Avrupa hisseleri Çin teşvik önlemlerinin etkisiyle önceki seanstan elde ettiği kazanımları azaltarak hafif düşüş yaşadı.

Avrupa Borsalarının göstergesi niteliğindeki, Pan-European Stoxx 600, yaklaşık %0,1 düşüşle işlem görürken ve çoğu sektör ve büyük borsa negatif bölgede seyrediyor.

Avrupa'nın bankacılık endeksi, piyasa katılımcılarının UniCredit'in Almanya'nın ikinci büyük kredi kuruluşu Commerzbank'a yaptığı hamleyi yakından izlemesiyle yaklaşık %0,8 düşüşle kayıplara öncülük edenler arasındaydı.

Milano merkezli UniCredit, Pazartesi günü Commerzbank'taki hissesini yaklaşık %21'e çıkardığını ve bu hisseyi %29,9'a kadar çıkarmak için bir talepte bulunduğunu duyurdu. Bu, UniCredit'in bu ayın başlarında Commerzbank'ta %9 hisse alma hamlesinin ardından geldi.

Çarşamba günü Bettina Orlopp'un yakın gelecekte CEO olarak görevi devralacağını duyuran Commerzbank hisseleri sabah işlemleri sırasında %0,3 düştü.

Asya-Pasifik piyasaları gece boyunca büyük ölçüde aralıklı seyretti, ancak Hong Kong'un Hang Seng endeksi rallisini uzattı ve duyurulan teşvikin ardından %2,2 yükseldi, anakara Çin'in CSI 300 endeksi ise dört yıldan uzun süredir en büyük günlük artışını kaydetti.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Çarşamba sabahı biraz daha düşüktü. Üç büyük endeks pozitif bir ay için yolda, ancak ABD ekonomisinin geçen hafta Federal Rezerv'in faiz oranlarını düşürmesinin ardından yavaşlayabileceği endişeleri devam ediyor.
Çarşamba günü Avrupa'da önemli bir kazanç veya veri açıklaması yok.