Avrupa piyasaları negatif bölgede seyrediyor. 

Çarşamba günü yatırımcıların bölgedeki önemli verileri değerlendirken ve ABD Federal Rezerv faiz oranı kararını beklerken Avrupa piyasaları  düşüş yaşıyor.

Avrupa Borsalarının ortak göstergesi niteliğindeki Pan-Europe Stoxx 600 endeksi %0,36 düşüşle işlem görürken ve bölgesel borsalar ve sektörler çoğunlukla geri çekiliyor. Teknoloji ve sağlık hisseleri son olarak %0,8 düşüşte.

Şu sıralarda İngiltere FTSE endeksi yüzde 0,42 Almanya DAX endeksi yüzde 0,06 ve Fransa CAC 40 endeksi yüzde 0,2 oranında düşüşle işlem görüyor. 

Stoxx 600 endeksi Salı günü yükselişle kapandı.

Avrupa'da, Ağustos ayına ait İngiltere enflasyon rakamları Çarşamba günü yayınlandı ve Ulusal İstatistik Ofisi'nin verilerine göre %2,2 olarak gerçekleşti. Bu Temmuz ayından bu yana değişmedi ve beklentilerle uyumluydu.

Veriler, İngiltere Merkez Bankası toplantısı ve bu hafta sonu planlanan faiz oranı politikası kararı öncesinde geldi. Merkez bankaları için yoğun bir hafta, Japonya Merkez Bankası ve ABD'de Fed'in de bir araya gelmesi planlanıyor.

Fed'in Çarşamba günü faiz indirimi duyurması neredeyse kesin gibi görünüyor. Bu, Mart 2022'de faiz oranlarını artırmaya başladığından bu yana ilk indirimi olacak.

Ancak yatırımcılar indirimin büyüklüğü konusunda ikiye bölünmüş durumda. CME Group'un FedWatch aracına göre 50 baz puanlık bir indirim olasılığı son günlerde artış gösteriyor ve son olarak %65 seviyesindeydi.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Fed kararı öncesinde pek değişmedi. Bu arada Asya-Pasifik piyasaları Çarşamba günü karışıktı.

Avrupa'da, Ağustos ayına ait avro bölgesi enflasyon rakamlarının son okuması da bekleniyor.