Bank of America (BofA) BIST'te bu hafta hangi hisseleri sattı hangilerini aldı

Son beş işlem gününde 192 milyar TL'lik işlem Bank of America hangi hisseleri aldı hangilerini sattı

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi tarihi zirveden kapanış yaptı. BIST 100 endeksi, en düşük 11.045,57 ve en yüksek 11.252,11 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışına göre yüzde 0,83 değer kazanarak 11.156,20 puandan tamamladı.

Rekorla kapanışa rağmen yabancıların işlem yaptığı aracı kurumların net satışta olması özellikle dikkat çekti. Toplam işlem hacminde 192.94 milyar TL ile ilk sırada yer alan Bank of America (BofA) net 233 milyon 182 bin TL'lik net satış yaptı.

İşte Borsa İstanbul'da bu hafta en çok işlem yapan aracı kurumlar 

Hafta boyunca en çok işlem yapan ilk 5 aracı kurum ise, net 7 milyar 844 milyon TL'lik hisse alımı yaptı. Borsa İstanbul'da son bir haftada en çok net alım aracı kurum 2 milyar 544 milyar TL ile HSBC Yatırım olurken en çok net alım yapan ilk 20 aracı kurum ilistesi şöyle oluştu:

En çok işlem yapan BofA, net satışta olmasına rağmen hafta boyunca en çok net satış yapanlar listesinde kendine ancak 10'uncu sırada yer bulabildi. Haftanın en çok net satış yapan aracı kurumları ise sırasıyla Yapı Kredi Yatırım, Yatırım Finansman ve Ziraat Yatırım oldu. 

Peki, işlemleri her zaman yakından takip edilen ve bu haftayı da en çok işlem yapan aracı kurum olarak tamamlayan Bofa hangi hisseleri sattı hangi hisseleri aldı:

BofA'nın bu hafta en çok işlem yaptığı 5 hisse ise şunlar oldu: