Bank of America, Goldman Sachs ve Walgreens piyasa öncesi yükselişte; Exxon Mobil düşüşte

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Salı günü yatırımcıların bir dizi büyük çeyreklik şirket bilançosunu değerlendirmesinin ardından rekor seviyelere yakın bir seviyede sabitlendi.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Salı günü yatırımcıların bir dizi büyük çeyreklik şirket bilançosunu değerlendirmesinin ardından rekor seviyelere yakın bir seviyede sabitlendi.

İşte bugün piyasa öncesi en büyük ABD hisse senedi hareketlerinden bazıları:

Goldman Sachs hissesi, yatırım bankasının üçüncü çeyrek beklentilerini aşmasının ardından %3,4 yükseldi ve Global Banking & Markets, güçlü performansın temel itici gücü olarak 8,55 milyar dolarlık çeyreklik net gelir elde etti.
Boeing hissesi, bir banka konsorsiyumu ile 10 milyar dolar değerinde bir kredi anlaşması imzaladıktan sonra %0,8 yükseldi, ancak ayrıca çeşitli borç menkul kıymetleri ve hisse senedi sınıfları aracılığıyla 25 milyar dolara kadar para toplamasına izin verecek bir kayıt beyanı da ABD piyasa düzenleyicisine sundu.

Bank of America hissesi, bir önceki yıla kıyasla düşüş göstermesine rağmen beklentileri aşan hisse başına net kar açıklamasının ardından %2,5 yükseldi. Daha yüksek yatırım bankacılığı ücretleri, net faiz gelirindeki yıllık hafif düşüşü telafi etmesine yardımcı oldu.

Walgreens Boots Alliance hissesi, eczane zinciri operatörünün Salı günü önümüzdeki üç yıl içinde 1.200 mağazayı kapatacağını ve Wall Street'in dördüncü çeyrek düzeltilmiş kâr tahminlerini dar bir şekilde aşacağını söylemesinin ardından %6,3 yükseldi.

Çip üreticisinin, ABD Ticaret Bakanlığı'ndan CHIPS ve Bilim Yasası kapsamında 750 milyon dolar ve Apollo, The Baupost Group, Fidelity ve Capital Group liderliğindeki bir konsorsiyumdan 750 milyon dolarlık yeni finansman teklifiyle önemli bir finansal destek alacağını duyurmasının ardından %23 yükseldi.

Etsy hisseleri, Goldman Sachs'ın e-ticaret şirketine yönelik tutumunu büyüme ve rekabetteki devam eden zorluklara atıfta bulunarak "nötr"den "sat"a düşürmesinin ardından %4,7 düştü.

Exxon Mobil, Occidental Petroleum ve Chevron hisseleri, İsrail'in İran petrol hedeflerine saldırmaya istekli olmadığını belirten bir medya raporunun ardından arz endişelerinin azalmasıyla ham petrol fiyatlarındaki keskin düşüşleri takip ederek %2'nin üzerinde düştü.

Trump Media & Technology hisseleri %9 yükselerek, 57 milyondan fazla hissenin el değiştirdiği önceki seanstaki keskin kazanımları sürdürdü ve hisse senedi için 15 Temmuz'dan bu yana en yoğun gün oldu. Bu, Pensilvanya'daki bir mitingde Cumhuriyetçi başkan adayına yönelik suikast girişiminin ardından ilk işlem günüydü.

İsveçli telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Ericsson'un üçüncü çeyrekte özellikle Kuzey Amerika'da ağ işindeki güçlü performansın etkisiyle beklenenden daha iyi sonuçlar açıklamasının ardından hisseleri %10 yükseldi.