Beş aracı şirket HALKB için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Yapı Kredi Yatırım, Vakıf Yatırım, Şeker Yatırım, Deniz Yatırım ve Garanti BBVA Yatırım Halkbank (HALKB) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı.

Halkbank, yılın ilk yarısında aktif büyüklüğünü yüzde 18,9 artırarak 2,6 trilyon liraya çıkardı. Bankadan yapılan açıklamaya göre Halkbank, 86. yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını duyurdu. Banka, aktif büyüklüğünü yüzde 18,9 artırarak 2,6 trilyon liraya yükseltti, nakdi kredilerini de yüzde 7,6 çoğaltarak 1,4 trilyon liraya çıkardı. Bankanın toplam kredileri yüzde 11 artarak 2,1 trilyon liraya ulaştı. Bankanın mevduatı, yüzde 15,4 artışla 2,2 trilyon liraya, öz kaynakları da yüzde 6 artış göstererek 136 milyar liraya çıktı.

Bu kapsamda Yapı Kredi Yatırım, Vakıf Yatırım, Şeker Yatırım, Deniz Yatırım ve Garanti BBVA Yatırım Halkbank (HALKB) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı.

Buna göre;

Yapı Kredi Yatırım, HALKB-Halkbank için hedef fiyatını 20,5 TL'den 18,5 TL'ye düşürdü, tavsiyesini "tut" olarak korudu. Raporun detayına ulaşmak için tıklayın.

Vakıf Yatırım, HALKB-Halkbank için hedef fiyatını 20,35 TL'den 22,2 TL'ye, tavsiyesini "tut" tan "al"a yükseltti. Raporun detayına ulaşmak için tıklayın.

Şeker Yatırım, HALKB-Halkbank için hedef fiyatını 21.44 TL, tavsiyesini "tut" olarak korudu. Raporun detayına ulaşmak için tıklayın.

Deniz Yatırım, HALKB-Halkbank için hedef fiyatını 20.8 TL, tavsiyesini "tut" olarak korudu. Raporun detayına ulaşmak için tıklayın.

Garanti BBVA Yatırım, HALKB-Halkbank için hedef fiyatını 18.7 TL, tavsiyesini "endekse paralel getiri" olarak korudu. Raporun detayına ulaşmak için tıklayın.