Bim hisselerinde (BIMAS) yüzde 43 artış beklentisi

Tera Yatırım "Endeks Üstü Getiri" tavsiyesi verdiği BIMAS hisselerinde yüzde 43,3 oranında yükseliş potansiyeli öngörüyor.

Tera Yatırım bugün yayınladığı "Endeks Üstü Getiri" tavsiyesi verdiği BIMAS hisselerinde belirlediği 854,3 TL hedef fiyat üzerinden yüzde 43,3 oranında yükseliş potansiyeli öngörüyor. 

Tera Yatırım'ın yayınladığı Bim Şirket Raporunda şu ayrıntılara yer verildi; 

"Adapte olma ve Büyüme yolculuğu devam ediyor…

*  Takip ettiğimiz şirketler listesinde “Endeks Üstü Getiri” önerisiyle devam ettiriyoruz… BIMAS için 12 aylık hedef fiyatımız hisse başına 854,3 TL olarak %43,3 yükseliş potansiyeli sunuyor. Güçlü büyüme beklentileri, kendini kanıtlamış iş modeli ve ekonomik çevrenin zorlaştığı dönemlerde tüketicilerin daha ucuz alternatiflere yönelme potansiyeli nedeniyle BIM için Endeks Üstü Getiri önerimiz var. Enflasyonla düzeltilmiş mali verilerin oluşturduğu belirsizliklere rağmen, BIM, istikrar arayan yatırımcılar için cazip bir seçenek olarak kalmaya devam ediyor. Hisse fiyatlarında yaşanan son artışa rağmen, yabancı yatırımcıların Türk hisselerine dönüş yapmalarıyla BIM hisselerinin hala makul bir artış potansiyeli sunduğuna inanıyoruz.

*  Büyüme devam ediyor…Son 20 sene için BIM, Türkiye'de en iyi büyüme örneklerinden biri olmuştur. Yıllık gelirleri 11,2 milyar dolara ve toplam çalışan sayısı 88,3 bine ulaşan BIM, Türk gıda perakende sahnesinde bir dev haline gelmiştir. Toplam mağaza sayısı, 2003 yılında sadece 921 iken, 2023 yılında %14'lük bir BYBO ile 12,482'e ulaşmıştır. Önümüzdeki iki yıl boyunca fiziksel alan büyümesinin tek haneli seviyelere yavaşlamasını beklerken, etkili yönetim sayesinde reel gelir büyümesinin çift haneli (%13) seviyelerinde kalmasını bekliyoruz.

 
*  Enflasyonla düzeltilmiş verilerde Vergi Öncesi Kâr ’a odaklanılmalı…   Enflasyonla düzeltilmiş mali veriler, zorlu işletme ortamında marj kaygılarını hafifleten etkili bir gerçeklik sunmuştur. Ancak, yatırımcılar ve şirket yönetimleri için TMS-29 mali verilerini çözümlemek ve öngörmek hiç de basit değil. TFRS-16 dahil olmak üzere birçok düzenleme, işletme ve finansal performans arasındaki, ayrıca nakit ve nakit dışı gelirler arasındaki sınırları belirsizleştirmekte. Bu yüzden, şirketin genel performansını değerlendirirken, vergi öncesi kâr marjına odaklanmayı uygun buluyoruz.

*  Düşük enflasyon ortamına geçiş… Birçok ekonomik krizle başa çıkmış olan gıda perakendecilerinin yönetim kadrosu, zorlu ortamlarda faaliyet gösterme konusunda deneyimlidir diyebiliriz. Bu nedenle, BIM’in önümüzdeki üç yıl içinde düşük enflasyona geçişi başarılı bir şekilde yönetmesini bekliyoruz. Bununla birlikte, enflasyonun 2025 sonrası %20’nin altına düşmesiyle birlikte, BIM’in vergi öncesi kâr marjının düşük enflasyon dönemi ortalaması olan yaklaşık 4.5% seviyesine ulaşacağını öngörüyoruz.

*  2024’te %14 Reel Gelir Artışı… BIM'in 2024 yılında %14 reel gelir artışı kaydetmesini öngörüyoruz. 2024 yılının geri kalanında marjların normalleşmesini bekliyoruz. Brüt kâr marjındaki iyileşmenin etkisi azalsada hükümetin 2024'ün ikinci yarısında asgari ücreti artırmaması nedeniyle, personel giderlerinden kaynaklanan işletme giderleri baskısının yıl boyunca kademeli olarak hafiflemesini öngörüyoruz. Enflasyondaki düşüşle birlikte parasal kazançların azalması beklenirken, vergi öncesi kâr marjının %5,3'e gerilemesini bekliyoruz. 2024 yılında, net karın 20,1 milyar TL olarak gerçekleşmesini ve net kâr marjının %3,7'ye ulaşarak 2023'e göre yaklaşık 1 puan düşmesini öngörüyoruz.

Riskler… Maliyet baskısının fiyatlara yansıtılamaması, çevrimiçi rakiplerden artan rekabet ve yurtdışı operasyonlardaki problemler.