Binance kurucusu Zhao dört ay sonra serbest bırakıldı

Zhao, ABD yasalarını ihlal etmesi nedeniyle dört aylık bir hapis cezasına çarptırılmıştı

Binance'ın kurucusu Changpeng Zhao, Cuma günü Kaliforniya'daki bir bir süredir tutuklu olduğu ıslah evinden serbest bırakıldı. Bloomberg News'da yer alan habere göre Zhao, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in kara para aklamaya karşı ABD yasalarını ihlal etmesi nedeniyle dört aylık bir hapis cezasına çarptırılmıştı.

Zhao, bu yılın başlarında ABD yasalarına aykırı olarak kara para aklamaya yardım etmekten suçlu bulunmuştu. Savcılar, Binance'in terörist gruplarla bağlantılı birçok şüpheli işlemi bildirmediğini ve suç faaliyetlerine göz yumarak büyük miktarda gelir elde ettiğini iddia etmişti. Özellikle Hamas, El Kaide ve İslam Devleti gibi belirlenmiş terör örgütleriyle ilişkili 100.000'den fazla şüpheli işlemin bildiriminin yapılmadığını öne sürmüşlerdi.

Ayrıca savcılar, Binance'in çocuklara yönelik cinsel istismar materyalleri ile fidye yazılımlarından elde edilen gelirlerin transferini kolaylaştırdığını belirtti. Zhao'nun bu süreçte borsasını suçlulara açık bir platform haline getirdiği öne sürüldü.

Binance, toplamda 4,32 milyar dolar ceza ödemeyi kabul ederken, Zhao'ya ise 50 milyon dolar kişisel ceza verildi. Ayrıca Zhao, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'na da aynı miktarda ek ceza ödemek zorunda kaldı.