BİST sert düşüşle başladığı günü üzücü kayıplarla tamamladı 

Borsa İstanbul'da BİST endeksi sert bir düşüşle başladığı haftanın son işlem gününde dünya borsalarındaki düşüşlerin, ve jeopolitik kaygıların etkisinde kayıpla tamamladı. 

Borsa İstanbul, ABD borsalarında yaşanan ve küresel düzeyde etkili olan düşüşlerin etkisinde kaldı. Cuma gününe yaklaşık 137 puanlık bir düşüşle başlayan BİST 100 endeksi gün içinde en düşük 10415,62 ve en yüksek 10686,14 puanları gördü. Günü 10473,47 puandan tamamlayan endeks bir önceki günün kapanışına göre 324.62 puan ve yüzde 3,01 oranında değer kaybı yaşadı. Endeks bir önceki haftaya göre ise yüzde 3,84 oranında geriledi. 

ABD'de teknoloji şirketlerinin hayal kırıklığı yaratan bilançoları ile sarsılan piyasada, ekonomik verilerin de oldukça zayıf bir görünüme işaret etmesi moral bozdu. Bugün açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin de beklentilerin çok altında kalması, Fed'in  enflasyon düştüğü  için değil, ekonomi zor bir döneme giriyor olduğu için faiz indirmek zorunda kalacağı düşüncelerine neden oldu. BU da Wall Street'te satış baskısını artırırken, satıcılı seyirin dünya borsalarına da yayılması sonucunu getirdi. 

İran ve İsrail arasında yaşanan gergin durumun hafta sonu bir çatışmaya dönüşebileceği korkusu da satışların arkasındaki bir diğer unsur olarak gösteriliyor. 

Bugün Borsa İstanbul'da işlem hacmi 82 milyar 640 milyon 908 bin 517 TL seviyesinde oldu.

BİST'in 30 sektör endeksinin tamamında değer kaybı yaşandı . Günün en çok değer kaybı yüzde 4,44 oranında gerileyen iletişim (XILTM) sektöründe yaşandı.

Sektör endekslerinin bugünkü hareketi 

Günün en çok değer kazanan hisseleri

Günün en çok değer kaybeden hisseleri

Günün işlem hacmi en yüksek hisseleri