BİST tarihinde bir ilk, Anapazardaki şirket (MEGAP) Konkordato ilan etti 

Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MEGAP) bugün KAP'ta yayınlanan açıklamasında, şirketin konkordato başvurusunda bulunduğu ifade edildi. 

Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş. bugün KAP'ta yayınlanan açıklamasında  Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 3 ay süreyle geçici mühlet kararı alındığını duyurdu. Şirket, konkordato başvurusunu, mal varlığının korunması ve üretim faaliyetlerinin aksamaması amacıyla yaptığını iddia etti. Bu süreçte, borçların yeniden yapılandırılması için bankalar ve alacaklılarla görüşmelere devam edileceği ifade edildi. 

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Eda Özhan, şirket hisselerinde 16 Ağustos 2024 tarihinde 13 milyon lot civarında satış yapmıştı. Özhan'ın 16 Mayıs tarihinde yaptığı bir diğer hisse satış başvurusu ise SPK tarafından bugün reddedildi. 

Şirketin 2024 ilk çeyrek bilançosunda, kısa vadeli yükümlülükleri 2 milyar 892 milyon 907 bin 415 TL seviyesindeyken, özkaynakları 1 milyar 414 milyon 65 bin 207 TL seviyesinde bulunuyordu. 

Mega Polietilen'in KAP'ta yayınlanan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi;

"Şirketimiz ve şirketimiz yönetim kurulu başkanı Eda Özhan tarafından, Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde 16.08.2024 tarihinde 2024/757 Esas numarası ile açılan dava sonucunda, ilgili Mahkeme tarafından 19.08.2024 tarihinde 3 ay süreyle geçici mühlet ile
ihtiyati tedbirlere ilişkin karar verilmiştir.

Şirketimiz hakkında verilen konkordato başvurusu, Şirketimizin mal varlığının korunması ve alacaklılar tarafından başlatılacak haciz işlemleri sebebiyle, üretim faaliyetlerimizin
aksamaması amacıyla yapılmıştır. Bu karar sonrasında, bir taraftan kararın gerekleri yerine getirilip, Şirketimiz olağan faaliyetlerine devam ederken, başta bankalar ve diğer tüm alacaklılar ile Şirketimizin mevcut borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla görüşmeler yürütülecektir.

Şirketimizin finansal yapısının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan sermaye artırım süreci halen devam etmekte olup, başvuru için gerekli olan evrakın tamamlanmasından sonra SPK'ya gerekli başvuru yapılacaktır.

Şirketimiz sermayesinin artırılması, nakit akışının düzenli hale gelmesi, finansman giderlerinin düşürülmesi, gelişen ülke ekonomisine katkı sağlanması adına ve yine Sayın Mahkemenin ve komiserlerin vereceği kararlar / yönlendirmeler doğrultusunda konkordato
sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçlandırılması için gerekli
çaba gösterilecektir.

Konkordato sürecinde yaşanan gelişmeler mevzuat kapsamında kamuya açıklanmaya devam edecektir.

Kamuoyuna ve ortaklarımızı
duyurulur.

Saygılarımızla. "