BIST'te getiri potansiyeli yüksek, yabancıların en çok topladığı 9 hisse

Borsa İstanbul'da kazanç potansiyeli yüksek ve yabancıların alımlarını artırdığı 9 hisse senedi hangisi

Borsada İstanbul'da endeks 11 bin üstünde yaklaşık 2 hafta kaldıktan sonra şu sıralar yeniden 10 bin ile 11 arasında dalgalanıyor. BIST 100'de hareketi domine edecek güç doğal olarak gelmesi beklenen yabancı yatırımcılar. Kredi notunun yükselmesi gibi faktörler bunu kolaylaştırsa da henüz topyekün bir girişten bahsedebilmekten çok uzağız. Ancak yine de hisse bazlı, seçici alımlar devam ediyor.

İşte, İş Yatırım'ın belirlediği hedef fiyat ile prim potansiyeli yüksek ve yabancıların son son 1 ayda net alım yaptığı 9 BIST 100 hissesi

Tab Gıda Hisse Senedi | TABGD

  • Son Öneri Tarihi 26.07.2024
  • Hedef Fiyat 280,44
  • Getiri Pot %42.50

Yukarı yönlü revizyonumuzu destekleyen ana faktörler olan 2023 yıl sonu gerçekleşmeleri ve mağaza açılışlarını modelimize yansıttık. 1Ç24'te zorlu bir çeyreği geride bırakırken, olumlu mevsimselliğin trafik oranlarını artırmasını ve yıl ortasında asgari ücret artışının olmamasının yılın geri kalanında marjları desteklemesini bekliyoruz. TAB Gıda'nın çeşitli markaları ve dinamik fiyatlandırma kabiliyeti ile uygun fiyatlı ve standart kalitede yemekler sunması nedeniyle, yüksek enflasyon oranlarından kaynaklanan alım gücü erozyonundan faaliyetlere ve marjlara olumsuz etkisinin sınırlı olmasını bekliyoruz. TAB Gıda'yı i) kanıtlanmış ve defansif iş modeli, ii) sürdürülebilir ve öngörülebilir büyüme patikası, iii) sağlıklı bilançosu, iv) güçlü nakit yaratma kabiliyeti ve v) güçlü pazar konumlanması nedeniyle beğeniyoruz.

Katalist

Planlamaya uygun seyreden güçlü büyüme grafiğinin pekiştirdiği sağlam pazar konumlanması ve alım gücündeki zayıflamaya rağmen defansif iş modeli ve aktif kampanya stratejisi şirketin marjlarını ve karlılığını korumaya katkı sağlayabilir. Ayrıca şirkete daha yüksek marj katkısı sağlayan franchise restoran sayısının artırılması stratejisi de orta vadede karlılık açısından öne çıkan bir diğer özellik olarak bahsedilebilir.

Değerleme

TAB Gıda'nın güçlü FAVÖK üretimi, iyi yönetilen işletme sermayesi yapısı ve şirketin iddialı büyüme planına rağmen orta vadede güçlü serbest nakit akışı yaratmasını bekliyoruz (2024-2028 yılları arasında %42 YBBO). TAB Gıda'nın yatırım harcamalarını iç nakit yaratımı ve mevcut güçlü net nakit pozisyonu ile finanse edebileceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte, tahminlerimiz TAB Gıda'nın 2024 yılından itibaren minimum %50 oranındaki temettü ödeme beklentisini yerine getirebileceğine işaret etmektedir. 2024T 7.6x FD/FAVÖK çarpanı ile işlem gören TAB Gıda, uluslararası benzerlerine göre %36 iskonto ile işlem görmekte ve pozitif olarak ayrışmaktadır.

Riskler

Olası bir asgari ücret zammı, dezenflasyonun yavaşlaması ve parasal sıkılaşmaya bağlı olarak reel gelirlerde erozyonun hızlanmasıyla talebin zayıflaması şirket için öne çıkan temel riskler olarak sayılabilir.

>>> HABERİN DEVAMI: Mavi Giyim Sanayi Tic.A.S 

Mavi Giyim Sanayi Tic.A.S Hisse Senedi | MAVI

  • Son Öneri Tarihi 14.06.2024
  • Hedef Fiyat 168,00
  • Getiri Pot %45

Mavi, sağlam iş modeli, güçlü pazar konumu, marka kimliği ve çeşitli makro koşullar altında sağlam finansal sonuçlar sunma konusundaki kanıtlanmış geçmişi sayesinde En Çok Tavsiye Edilenler Listemizdeki yerini korumaktadır. Güçlü nakit yaratımı ve mevcut beklentilere yönelik görünür yukarı yönlü risk, olumlu beklentilerimizi daha da güçlendirmiştir. Yönetim, %70 (+/-%5) ciro büyümesi, UFRS 16 etkisi dahil %23,5 (+/-%0,5) FAVÖK marjı (UFRS 16 öncesi FAVÖK marjı beklentisi %20,5 (+/-%0,5)) ve yatırım harcamalarının satışlara oranının %5 (net 15 mağaza açılışı, 10 genişleme ve yeni genel merkez ofisleri için yatırım dahil) olmasını beklemektedir.

Katalizör

Şirket yönetimi, şirketin orta vadeli büyüme stratejisine yönelik planlarını 3. çeyrekte açıklayacaktır.

Riskler

Talep koşullarında bozulma ve alım gücünün zayıflaması, hisse için potansiyel risk unsurları olarak öne çıkmaktadır.

>>> HABERİN DEVAMI: Vestel Elektronik 

Vestel Elektronik Hisse Senedi | VESTL

  • Son Öneri Tarihi 24.10.2023
  • Hedef Fiyat 105,26
  • Getiri Pot %40

Yatirim Teması

Beyaz eşya kolunun güçlü esaslarının yanı sıra, Şirket'in yatırım yapmakta olduğu otomotiv elektroniği, elektrikli araç şarj cihazı, ve batarya ve enerji depolama çözümleri gibi yeni dikeylerin sunduğu uzun vadeli büyüme alanları da mevcut. Yönetim, 2024-2025 yıllarından itibaren bu alanlarda ciddi büyüme öngörüyor. Büyümeye ek olarak özellikle TV işine ek olarak daha yüksek karlılık sunan yeni segmentlerin Şirket’in uzun vadeli marjlarını da desteklemesi bekleniyor. TV ve beyaz eşya segmentlerinden elde ettiği ARGE birikimi ve deneyimini farklı teknolojiler ve sektörlerde değerlendirmeye başlayan Vestel Elektronik, batarya konusunda yaptığı çalışmalar ve TOGG milli otomobil projesindeki ortaklığı ile özellikle otomotiv sektöründe etkinliğini arttırıyor.

TOGG kapsamında araçların elektronik araç içi ön panallerini üretecek Şirket'in 2023 yılından itibaren ciro kaydetmeye başlaması bekleniyor. Şirket ilerleyen dönemlerde buradan aldığı referans ile başka markalar ile de çalışmayı hedefliyor. Şirket piyasada bulunan elektrikli araç şarj ünitelerinin satışlarını arttırmaya devam ediyor. Avrupa'nın önde gelen enerji altyapısı operatörleri arasında yer alan Iberdrola ve E.ON gibi şirketlerin yanı sıra otomotiv OEM'leri de Şirket'in müşterileri arasında. Şirket daha kısa sürede hızlı şarj imkanı sağlayan DC şarj cihazlarının piyasaya sürülmesiyle bu alanda daha hızlı bir büyüme ve ciro katkısı hedefliyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde ilk yerli elektrikli bisiklet batarya üretimine aktif olarak başlayan Vestel, satış faaliyetlerini arttırarak devam ettiriyor. Şirket bu alanda da yüksek ihracat potansiyeli görmekte. Bu alanlara ek olarak; Şirket fotovoltaik piller, enerji dönüştürme ve depolama sistemleri, sağlık teknolojileri, 5G, giyilebilir teknolojiler ve telekomünikasyon gibi alanlarda da çalışmalarına devam ediyor.

VESTL için hedef fiyatımızı hisse başı 83,6 TL'ye yükseltiyor, ve AL tavsiyemizi koruyoruz. Öte yandan, hisse için, Şirket'in yüksek borçlu ana şirket ile doğrudan ilişkisi ve ilişkili şirketler arası yapılan işlemlere ilişkin endişelerimiz devam ediyor. Grup şirketlerinden toplam alacaklar, 2021Y itibariyle 11,6 milyar TL'den 2022Y itibariyle 17,8 milyar TL'ye ulaştı.

Katalizör

Vestel Beyaz için öngördüğümüz beklentilere paralel olarak, Şirket’in 2023’de hem iç pazarda hem de ihracat pazarlarında piyasanın üzerinde performans göstermeye devam etmesini bekliyoruz. Bu nedenle 2023 yılında hem Beyaz Eşya hem de TV hacimlerinde orta tek haneli büyüme öngörüyoruz. İç piyasada enflasyonist fiyatlamanın devam etmesini beklerken, artan rekabet nedeniyle ihracat fiyatlarında önemli bir artış öngörmüyoruz. Sonuç olarak, Şirketin 2023'te %42 ciro büyümesi ile FAVÖK marjında 0,4 puan artış kaydedeceğini tahmin ediyoruz. Beyaz Eşya tarafında hammadde ve lojistik maliyetlerindeki düşüşe bağlı olarak marjlarda daha hızlı bir toparlanma öngörsek de, panel fiyatlarındaki artış eğilimi nedeniyle daha zayıf bir görünüm sunan TV işi marj iyileşmesini sınırlıyor.

Riskler

Riskler: i) Beklentimizden zayıf talep koşulları, ii) kar marjlarını olumsuz etkileyecek hammadde fiyat artışları, iv) maliyet artışının fiyatlar üzerine yansıtılamaması, v) Avro’nun ABD Doları karşısında değer kaybetmesi, vi) Çin’li üreticilerin daha rekabetçi hale gelmesi sektör için önde gelen risk unsurladır.p>

>>> HABERİN DEVAMI: Koç Holding 

Koç Holding Hisse Senedi | KCHOL

  • Son Öneri Tarihi 24.05.2024
  • Hedef Fiyat 320,00
  • Getiri Pot %44

Yatırım Teması

Holding'in çeşitlendirilmiş portföyü, bağlı ortaklıklardan gelen güçlü temettü akışı, ana iştiraklere ilişkin olumlu görüşümüz, döviz bazlı gelirlerin yüksek payı ve döviz dalgalanma risklerine karşı doğal korumalı pozisyonu nedeniyle KCHOL için olumlu görüşümüzü koruyoruz. Uzun vadede otomotiv şirketleri için olumlu bir bakış açımız bulunuyor. Çok güçlü bir yılın ardından, YKBNK'nın karlılığında bir miktar düşüş öngörsek de yine de banka güçlü bir yıl geçirecektir. TUPRS'ın 2Y24'te ikinci temettü ödemesi yapacağını öngörürken, Holding'in temettü gelirinin 2024'te 1 Milyar Dolar seviyesinde olmasını bekliyoruz. Holding’in hala yüksek seviyelerde olan net aktif değer iskontosu, cazip bir yatırım fırsatı sunuyor.p>

Riskler ve Katalizörler

TUPRS marjları, otomotiv segmentinde talep düşüşü Holding için öne çıkan riskler. Holding’in elindeki güçlü nakit pozisyonu göz önüne alınında potansiyel yatırımlar hisse için katalizör olabilir

>>> HABERİN DEVAMI: Ford Otosan 

>>> HABERİN DEVAMI: İş GYO

İş GYO Hisse Senedi | ISGYO

  • Son Öneri Tarihi 23.10.2023
  • Hedef Fiyat 27,05
  • Getiri Pot %53

Yatırım Teması

Şirketin %50-50 maliyet ve hasılat paylaşımı esası ile geliştirdiği Litus İstanbul Projesi'nde inşaat çalışmaları devam ederken satılan birimlerin teslimatına 2024’ün 2. Çeyreğinde başlamayı hedefliyor. Böylece satışlardan elde edilen gelirler 2024 yılsonu finansal tablolarına yansıtılabilecek. Öte yandan inşaatları tamamlanan Ege Perla ve Kartal Manzara Adalar Projelerinin satışları devam etmekte olup, bu projelerde sınırlı stok söz konusu. Teslimatlar satış gerçekleştiği anda yapılabilmekte olup, bu projelerden elde edilen gelirler doğrudan gelir tablosuna kaydedilebilmektedir. İnşaatı 2023 yılında tamamlanan İstanbul Finans Merkezi Projesi'ndeki İş GYO’ya ait ofislerin 2024’te kiralanmaya başlaması ve kira gelirlerinin ivme katması bekleniyor. Profilo AVM arsası üzerinde inşa edilmekte olan yeni projede ise Arsa Payı Karşılığı Hasılat Paylaşımı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi kapsamında İş GYO’nun 2025 yılında minimum 65 milyon dolar gelir etmesi bekleniyor.

Katalist

Faizlerde düşüş döngüsünün başlamasıyla konut talebinin canlanması ve kira gelirlerindeki güçlü seyrin devam etmesi temel katalizörler olarak öne çıkıyor.

Değerleme

Şirketin Net Aktif Değerine göre %38 iskontolu işlem görürken, 5 yıllık tarihsel ortalamaya ise %9 prime işaret etmektedir.

Riskler

Siyasi ve idari riskler, faiz artırımları, makroekonomik göstergelerdeki bozulmanın tetikleyebileceği olumsuz talep şoku ve enflasyonda ekonomik faaliyette bozulmaya yol açabilecek denli artışlar, tahminlerimiz ve değerlememiz açısından temel risk faktörleri olarak öne çıkıyor.

>>> HABERİN DEVAMI: Akfen Yenilenebilir Enerji 

Akfen Yenilenebilir Enerji Hisse Senedi | AKFYE

  • Son Öneri Tarihi 18.07.2024
  • Hedef Fiyat 37,73
  • Getiri Pot %55

Yatırım Teması

Genç santrallerden kaynaklı düşük bakım ve onarım giderleri olmasına rağmen ortalama maliyetler emsallerine göre yüksek. Şirketin uzun YEKDEM süresi AKFYE’yi cazip ve öngörülebilir bir yatırım fırsatı olarak ön plana çıkarıyor. Mevcut kurulu gücü 699 MW olan şirketin 2028 yılına gelindiğinde bu gücü 1202 MW’a çıkarması bekleniyor. Sektördeki emsallerine kıyasla daha dengeli bir üretim portföyüne sahip olan şirketin kurulu gücünün %50’sini RES, %17’sini GES, %33’ünü ise HES oluşturmakta. Şirket, yeni yapılacak yatırımlar ile HES oranını %19’a düşürerek daha da öngörülebilir bir üretim profiline ulaşmayı hedefliyor.

Riskler ve Katalizörler

Yatırımların gecikmesi, elektrik fiyatlarında aşağı yönlü hareketler önemli riskler arasında.

Değerleme

Akfen’i dolar bazlı nakit akımı yöntemiyle değerleyerek 37.73 TL hedef fiyata ulaşıyoruz. Planlanan kapasite artışları, kısmen dolar bazlı YEKDEM tarife garantisini dikkate aldığımızda önümüzdeki 10 yılda şirketin hasılatında dolar bazlı %4.1 YBBO büyüme öngörüyoruz. Planlanan yatırımlar tamamlandığından şirketin yıllık ortalama 224 mn $ hasılata ulaşacağını tahmin ediyoruz. Projeksiyon dönemimizde ortalama %45 brüt marj beklerken FAVÖK marjının ortalama %70 civarında seyredeceğini öngörüyoruz. AOSM varsayımlarımız için Türkiye'nin uzun vadeli Dolar bazlı Eurobond getirilerini ve %6 risk primini kullanırken betayı ise 1 olarak belirledik. Şirketin risksiz faiz oranı üzerinden %1 spread ile borçlanacağını varsayıyoruz. Hedef fiyata ulaşmak için %100 İNA analizi kullandık ve 37.73 TL hedef fiyata ulaştık.

>>> HABERİN DEVAMI: Türk Hava Yolları 

Türk Hava Yolları Hisse Senedi | THYAO

  • Son Öneri Tarihi 23.05.2024
  • Hedef Fiyat 485,00
  • Getiri Pot %61

Yatirim Teması

THY’nin 128 ülkede uçtuğu 291 yurtdışı noktası ve 42.6 bin bağlantı seçeneği ile dünyanın lider ağ ve bağlantı havayolu markası olması, modern filosuyla İstanbul’un eşsiz coğrafi avantajından fayda sağlıyor olması, faaliyet (yolcu-kargo-teknik) - bölgesel - para birimi (gelirlerin %90’ı döviz bazlı) anlamında çeşitlendirilmiş gelir yaratımı, geçmişte yaşanan birçok istisnai zorluğa karşın dayanıklılığını ispatlamış güçlü faaliyet ve finansal performansı, rekabetçi maliyet yapısı, güçlü bilançosu ve Türkiye’nin turizm potansiyeli ile gelecekte de rakiplerine fark atmaya devam edeceğini düşünüyoruz.

İleriye Dönük Beklentiler

Türk Hava Yolları'nın 2024 ‘de tahmin ettiğimiz %10 kapasite artışı ve %82,6 doluluk oranı (yıllık bazda +0,1 puan) ile yıllık %10 artışla 91,4 milyon yolcu taşımasını bekliyoruz. 2024 yılında yolcu birim gelirlerinde düşük tek haneli düşüş bekliyoruz. Kızıldeniz'de süregelen gerilimin 2024 yılı kargo tahminlerimizde yukarı yönlü bir potansiyel yaratabileceğine inanıyoruz. THY'nin 2024 yılında 22,65 milyar ABD Doları konsolide gelir ve %23,5 marjla 5,31 milyar ABD Dolar FAVKÖK elde edeceğini tahmin ediyoruz. THY'nin filosunu 2023’deki 440 uçaktan 2024’de 484 uçağa arttırmayı planlıyor.

THY 2033 yılına kadar olan stratejik büyüme planında uçak filosunun 800’ü aşmasını, toplam kapasitesinin 480 milyar km’ye (2023: 235+milyar), toplam yolcu sayısının 170 milyona (2023: 85+ milyon) ve taşınacak toplam kargo hacminin ise 3.9 milyon tona (2023: 1.6 milyon ton) artmasını hedefliyor. Bu beklentilerle şirket 2033’de 50 milyar dolar konsolide ciro ile %20-25 FAVKÖK marjı hedefliyor. THY 2033’de %8-10 yatırım sermaye getirisi (ROIC) (2023:%12-%14) ve 2.0x – 2.5x net borç /FAVÖK oranı öngörüyor.

Değerleme ve Riskler

Rekabetin artması, beklenenden kötü yolcu getirileri, kapasite artışını sınırlayabilecek uçak teslimatlarında yaşanan gecikmeler ve kötüleşen maliyet ortamı tavsiyemizin başlıca riskleri olarak öne çıkıyor.

>>> HABERİN DEVAMI:Tofaş Fabrika 

Tofaş Fabrika Hisse Senedi | TOASO

  • Son Öneri Tarihi 21.07.2024
  • Hedef Fiyat 510,00
  • Getiri Pot %80

Yatirim Teması

Türkiye Stellantis Otomotiv pazarlama şirketinin satın alınması sonrası birleşmenin etkisiyle yurtiçi oto pazarındaki %30'un üzerindeki pazar payı ile elde edilecek liderliğin, bu birleşme ile yaratılacak sinerji sayesinde yurtiçi faaliyetlerindeki maliyetlerdeki gerilemenin, iç pazarda artan rekabet avantajının, yeni nesil araç projeleri ile orta vadede artması beklenen KKO ve olası yeni projelerin yeni eklenen markalara ürünler sunma potansiyelinin olmasının orta vadede Tofaş için değer yaratacağına inanıyoruz. Bayi ağında elde edilecek optimizasyon ile personel ve dağıtım maliyetlerinde yaratılacak düşüş sayesine satın alımın yurtiçi faaliyetlerde önemli sinerji yaratması bekleniyor.

İleriye Dönük Beklentiler

Stellantis Otomotiv Pazarlama’nın Tofaş finansallarına konsolidasyonunun Rekabet Kurulu onayından sonra 2024’ün ikinci yarısında gerçekleşeceğini bekliyoruz. Tofaş’ın 2025 yılı başından itibaren beş marka için üretimine başlanması planlanan “K0” hafif ticari araç modeli yatırım detaylarının 2Y24’de açıklanmasını bekliyoruz. Süre uzatımı sonrasında üretimi 2025 yılsonunda sona erecek mevcut “Tipo/Egea” binek araç modelinin yerine gelecek yeni bir binek araç model yatırımına ilişkin açıklamalarının da 2024 yılında gelebileceğini düşünüyoruz.

Yurtiçi otomotiv pazarında 2023’de gerçekleşen %55 büyümenin ardından 2024’de faizlerdeki artış, kredi kullanımındaki sınırlamalar ve zorluklar ile faiz oranlarının enflasyona yakınsaması ile otomobilin yatırım aracı motivinin azalacağını düşünüyor ve yurt içi otomotiv pazarında %20 daralma öngörüyoruz. Otomotiv markalarının yurtiçi pazarda talebi canlı tutmak adına yapabileceği satış kampanyalarının karlılıktaki etkisine ek olarak, filo satışlarının payının toplam iç pazar satışlarında normal seviyelerine döneceği beklentimiz ile otomotiv markalarının 2024’de karlılıklarında gerileme bekliyoruz.

Değerleme ve Riskler

TOASO için AL tavsiyemizi koruyoruz. Yurtiçi otomotiv pazarında beklentimizden daha fazla daralma ve Avrupa’da durgunluk etkilerinin artması ile ihracattaki düşüş, TL’nin € karşısında artan oynaklığı, girdi fiyatlarında beklentimizin üzerinde artışı ve yurtiçi talebi olumsuz etkileyecek beklentimizin üzerinde faiz artışları tavsiyemiz için ana risk faktörlerini oluşturmaktadır.

>>> HABERİN DEVAMI: Tüm Hisseler