Bitcoin 2025'te zirveyi görecek: Peki fiyat hedefi neresi?

Ünlü bir kripto para analisti 2025 yılında Bitcoin'in tüm zamanların rekorunu kıracağını savunuyor. Peki rekor kırılacak seviye neresi?

Bitcoin piyasasının performansı ve tarihsel kalıplar analistlerin ve yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor ve birçoğu bunu varlığın gelecekte nasıl hareket edeceğini ölçmek için kullanıyor. Tanınmış bir kripto analisti olan Mags'a göre Bitcoin, kripto para biriminin yarılanma (halving) olayından birkaç ay sonra zirveye ulaştığı önceki döngülerde gözlemlenen tanıdık bir modeli takip edebilir.

Zirve 2025 Olacak, Ama Fiyat Hedefi Ne?

X'te yakın zamanda yayınlanan bir paylaşımında Mags, Bitcoin'in önceki yarılanmaların ardından yaşadığı kayda değer kazançların altını çizerek, tarihin tekerrür etmesi halinde Bitcoin'in Haziran ve Ekim 2025 arasında, yani yaklaşık 400-550 gün sonra zirveye ulaşabileceğini öne sürdü.

Mags, 2013 döngüsünde Bitcoin'in %9.500'den fazla artış gösterdiğini ve yarılanmadan 406 gün sonra zirveye ulaştığını belirtti. 2017 döngüsünde de %100'lük bir artış görülmüş ve Bitcoin yarılanmadan 511 gün sonra zirveye ulaşmıştı.

2021'de ise Bitcoin'in kazançları daha mütevazı olmuş ve %636'lık bir artışla yarılanmadan 546 gün sonra zirveyi gördü. Şu anda Bitcoin, son yarılanmasının ardından bir konsolidasyon aşamasında ve Mags, bu döngüdeki büyümenin önceki döngülerde görülenin sadece yarısı olması halinde bile, mevcut seviyelerden %300'lük bir artışla sonuçlanabileceğini ve Bitcoin'in fiyatını yaklaşık 200.000 $'a çıkarabileceğini tahmin ediyor.

İyimser uzun vadeli görünüme rağmen, Bitcoin'in kısa vadeli performansı zayıflık gösterdi. Geçtiğimiz 24 saat içinde Bitcoin'in fiyatı %2,1 oranında düşerek, bu yazının yazıldığı sırada 59 bin $ seviyesine kadar geriledi.

Bu düşüş Bitcoin'in piyasa değerine de yansırken aynı dönemde yaklaşık 27 milyar $'lık bir çıkış yaşandı. İlginç bir şekilde, fiyat düşüşüne rağmen, Bitcoin'in günlük işlem hacmi önemli ölçüde artarak dün 24 milyar dolardan bugün 28 milyar doların üzerine çıktı.

Bu piyasa hareketlerine ek olarak, Bitcoin'in borsa net akışlarında da kayda değer bir hareketlilik yaşandı. Bir CryptoQuant analistinin yakın tarihli bir raporu, borsalardan önemli miktarda Bitcoin'in çekildiği birkaç büyük negatif net akış örneğini vurguladı.

Rapor üç tarihe işaret etti: Sırasıyla 60.000 BTC, 50.000 BTC ve 45.000 BTC'nin borsalardan çekildiği 5 Temmuz, 16 Temmuz ve 27 Ağustos. Bu gibi büyük negatif net akışların genellikle bir yükseliş göstergesi olarak görüldüğünü belirtmek gerekiyor, çünkü yatırımcıların Bitcoin'lerini uzun vadede tutmak için borsalardan çıkarabileceklerini ve potansiyel olarak piyasadaki satış baskısını azaltabileceklerini gösteriyor.

* Yatırım tavsiyesi içermez